Η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας δεν παρέστη στη δεξίωση για τον Αμερικής Ελπιδοφόρο: Μας μετέφεραν ότι δεν δέχθηκε να μιλήσει στα ελληνικά!!! Ισχύει;

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσιρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, τον Τζον Κατσιματίδη και άλλους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Φωτογραφία GOA, DIMITRIS PANAGOS




Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δεξιώθηκε το απόγευμα της Κυριακής τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τους Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, που πραγματοποιούν το συνέδριο τους στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου είχε οργανωθεί αυτή η δεξίωση για να καλωσορίσει επίσημα η Ελλάδα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος όμως -για άγνωστους λόγους- επέλεξε να μην παραβρεθεί στο συνέδριο των ανθρώπων, που όπως αναφέρουν οι ανακοινώσεις υποστηρίζουν οικονομικά το Φανάρι.

Έτσι, ο κ Βαρθολομαίος δεν ταξίδευσε στην Αθήνα και όρισε αντιπρόσωπο του τον …Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους, αλλά δεν είναι δύσκολο να τους υποθέσουμε.

Η επιλογή του Ελπιδοφόρου να ευλογήσει τα διπλωματικά όπλα της Τουρκίας με την παρουσία του στα εγκαίνια του Τουρκικού Κέντρου στη Νέα Υόρκη, εξόργισε δικαιολογημένα τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου.

Όταν μαθεύτηκε η απόφαση του Αρχιεπισκόπου να παραστεί στα εγκαίνια, εκλήθη από την Αθήνα να την ακυρώσει. Ήταν πολύ φρέσκιες οι άνευ προηγουμένου απειλές της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Όχι μόνο αρνήθηκε αλλά και αυθαδίασε.

Ακολούθησε ο βαθύτατος διχασμός της Ομογένειας και βεβαίως η συνεχιζόμενη κρίση στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής.

Η ελληνική κυβέρνηση και άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα ανησυχούν βαθύτατα για τον διχασμό της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Τελευταίο …«επίτευγμα» του Ελπιδοφόρου είναι και η σπορά της διχόνοιας στην Κοινότητα των Κυπρίων της Αμερικής. Γνωρίζουμε ότι η Λευκωσία είναι έξω φρενών με τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη.

Η απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών να μην παραστεί στη δεξίωση, αποτελεί ένα ισχυρότατο μήνυμα για τον Ελπιδοφόρο, ο οποίος, όμως, είναι μουσαμάς. Δεν κολλάει τίποτα απάνω του.

Παραμένει προσηλωμένος στον στόχο του να αναρριχηθεί στον Οικουμενικό Θρόνο της Κωνσταντινούπολης. Το πρόβλημα είναι μεγάλο πλέον διότι αφορά το μέλλον της Ορθοδοξίας αλλά και της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς ότι η αποδυνάμωση της Ομογένειας της Αμερικής αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κατοχική Τουρκία και στον ισλαμιστή πρόεδρό της, Ταγίπ Ερντογάν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μας μετέφεραν ότι στη διάρκεια της εκδήλωσης ζητήθηκε από τον Ελπιδοφόρο να μιλήσει στα ελληνικά, αλλά απάντησε αρνητικά με τη δικαιολογία ότι ετοίμασε την ομιλία του στα …αγγλικά. Ισχύει; Αν ισχύει, πραγματικά ο άνθρωπος είναι από άλλο πλανήτη.

Διαβάστε: Κατέφτασαν στην Ελλάδα 302 πάμπλουτοι Άρχοντες του Φαναρίου: Ποιοι είναι; Αν ρωτήσετε πόσες επενδύσεις έκαναν στην Ελλάδα η απάντηση είναι ΚΑΜΙΑ!!! (video)

Διαβάστε: Ο Κύπριος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ έκανε μάθημα για την αδούλωτη Κύπρο στον Ελπιδοφόρο και τους Άρχοντες: Ο κ. Τσίβικος μίλησε σε μνημόσυνο στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών

Και …ροκ σταρ ο Ελπιδοφόρος!!! Αν δεν τον τρολάρουν τότε ο άνθρωπος έχει μέγα πρόβλημα… “Έντυσε” την παρουσία του στη λειτουργία με το τραγούδι If You Believe!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: