Ο τέως υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης. Φωτογραφία ΚΥΠΕ.

Σε συνεννόηση Αθήνα – Λευκωσία για ΑΟΖ, λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης

Το ζήτημα που αφορά την κατάθεση συντεταγμένων και για την υπόλοιπη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας «είναι τεχνικό και δεν πρέπει να ανάγεται σε πολιτικό», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος είπε ότι Λευκωσία και Αθήνα βρίσκονται σε συνεννόηση.

Προσέθεσε δε, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι οι τεχνικοί των κυβερνήσεων των δύο χωρών συζητούν το θέμα των χαρτογραφήσεων, «ώστε να μη γίνει κάτι που να ζημιώνει είτε την Ελλάδα είτε την Κύπρο».

Εξάλλου, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Ιορδανία ανανέωσε τη δυνητική επιθυμία της να προμηθευτεί φυσικό αέριο και από την Κύπρο, σε περίπτωση κατά την οποία οι συνομιλίες καταστήσουν εφικτό κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής, η Ιορδανία έχει και το Ισραήλ ως πιθανή χώρα για προμήθεια Φυσικού Αερίου, αλλά έχει και την Κύπρο. Ο κ. Κασουλίδης επανέλαβε ότι αναλόγως των τουρκικών προκλήσεων, η κυβέρνηση θα επιλέξει τον χρόνο σε ό,τι αφορά τη κατάθεση συντεταγμένων για ολόκληρη την ΑΟΖ της.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

18/01/2018 12:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ
του Α. Βικέτου
Λευκωσία

Be the first to comment on "Σε συνεννόηση Αθήνα – Λευκωσία για ΑΟΖ, λέει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*