Ο λαός δεν πρέπει να αφήσει την τύχη του στα χέρια Αναστασιάδη και Μαλά, λέει το ΔΗΚΟ




“Οι προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου και της 4ης Φεβρουαρίου, αποτελούν κρίσιμο σταυροδρόμι για την Κυπριακή Δημοκρατία. Ο λαός δεν πρέπει να αφήσει την τύχη του στα χέρια του Νίκου Αναστασιάδη και του Σταύρου Μαλά”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς είναι έτοιμοι να αποδεχτούν «λύση», που θα προνοεί:

• Την εκ περιτροπής Προεδρία.
• Την λεγόμενη αποτελεσματική συμμετοχή, δηλαδή την αριθμητική ισότητα και τη μια θετική ψήφο για τους ομοσπονδιακούς θεσμούς.
• Την ισότιμη μεταχείριση των τούρκων υπηκόων με τους ελλαδίτες-ευρωπαίους πολίτες, δηλαδή τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων.
• Την υπερέχουσα θέση των σφετεριστών σε ότι αφορά το Περιουσιακό.
• Την παραμονή όλων των εποίκων.
• Τις μεταβατικές εγγυήσεις.
• Την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων εσαεί μετά τη λύση του Κυπριακού.
• Τη διχοτόμηση της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε ότι αφορά την οικονομική και κοινωνική πολιτική:

Ο Σταύρος Μαλάς, δεν μπορεί να διαγράψει το γεγονός ότι, ως υπουργός, ήταν συνένοχος στη διακυβέρνηση Χριστόφια, η οποία οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και το λαό στη φτωχοποίηση. Ο κ. Μαλάς δεν διαθέτει κανένα εχέγγυο, ότι μπορεί να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας.
Ο Νίκος Αναστασιάδης, για πέντε χρόνια, άσκησε πολιτική της απραξίας, της απόκρυψης των σοβαρών προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας, της αναλγησίας, της αδιαφορίας, της απουσίας σχεδίου για την έξοδο από την κρίση.

Ο λαός έχει να επιλέξει:

Μεταξύ της αμαχητί παράδοσης και της συνθηκολόγησης της πολιτικής Αναστασιάδη – Μαλά και της διεκδικητικής πολιτικής στο κυπριακό του Νικόλα Παπαδόπουλου και των Δυνάμεων της Αλλαγής.
Μεταξύ της οικονομικής πολιτικής του παρελθόντος, του Σταύρου Μαλά και της πολιτικής του αυτόματου πιλότου του Νίκου Αναστασιάδη και του ολοκληρωμένου σχεδίου για την αποκατάσταση της μεσαίας τάξης και την ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Αυτό είναι το διακύβευμα των προεδρικών εκλογών”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/01/2018 14:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: