Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Θέματα που αφορούν τις προεδρικές εκλογές με τις τελευταίες ενέργειες και θέσεις των υποψηφίων, η πτώση του δημόσιου χρέους, η ενημέρωση της Κομισιόν για την επίθεση κατά της τ/κ εφημερίδας `Αφρίκα` καθώς και το Σκοπιανό μετά τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο Τύπος σήμερα.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Μποναμάς» γράφει για απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπέρ του κοινωνικού κράτους και για μποναμά σε 17,000 εθνοφρουρούς και εφέδρους της εισβολής. Αλλού, γράφει ότι ο Μάριος Καρογιάν συναντήθηκε με δυσαρεστημένους ΔΗΚΟικούς και ετοιμάζει το έδαφος για επιστροφή του μετά τις προεδρικές εκλογές. Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι η Κύπρος παρουσίασε την ψηλότερη μείωση εντός της ΕΕ του δημόσιου χρέους της με 7.4 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Θέλει πρωτιά και με μεγάλη διαφορά» γράφει ότι θεμέλια επανεκλογής από την πρώτη Κυριακή θέλει να κτίσει το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη. Αλλού, προβάλλει φωτογραφία από τη συνάντηση του Ελληνα Πρωθυπουργού με τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων και γράφει ότι αναβαθμίζονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα σε επίπεδο ΥΠΕΞ. Επίσης, προβάλλει τις θέσεις των υποψηφίων Αναστασιάδη, Μαλά και Παπαδόπουλου για την ενέργεια.

Με τίτλο «»Προεδρική πάσα για Σκοπιανό», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει ότι την ώρα που οι υποψήφιοι τρέμουν για το λάθος, ο Πρόεδρος έβαλε αυτογκόλ και ότι η τοποθέτησή του για το πολύ καυτό ζήτημα της ονοματολογίας των Σκοπίων προκάλεσε αντιδράσεις. Αλλού, γράφει ότι η Λευκωσία ενημέρωσε την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την επίθεση κατά του Σενέρ Λεβέντ και της τ/κ εφημερίδας `Αφρίκα`. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ελεύθερος αφέθηκε παιδόφιλος με απόφαση του Εφετείου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αναξιόπιστοι οι Νίκος – Νικόλας στο Κυπριακό» γράφει για απενοχοποίηση της Τουρκίας με τους χειρισμούς του Νίκου, για αδιέξοδη πολιτική πρόταξης από τον Νικόλα και ότι προοπτική λύσης δίνει μόνο ο Σταύρος Μαλάς. Σε άλλο της δημοσίευμα αναφέρει ότι 3 ευρώ επί 300 ώρες το μήνα ο μισθός των συμβασιούχων οπλιτών. Επίσης, γράφει ότι ξήλωσαν έργα ζωής για καρκινοπαθείς και εξαγγέλλουν νέα.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Το Μακεδονικό εισέρχεται στην (προεκλογική) εκστρατεία» αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατηγορείται για παρέμβαση σε ένα πολύ ευαίσθητο ελληνικό θέμα. Γράφει επίσης ότι έμπορος φιδιών στη Βρετανία έχασε τη ζωή του από ασφυξία μετά που του επιτέθηκε το ο μικρός του πύθωνας. Προβάλλει επίσης φωτογραφία της Μις Κύπρου Μαρίας Αρμενάκη που ανακηρύχθηκε Αφροδίτη του Κάβο Γκρέκο και Βασίλισσα του Καρναβαλιού της Αμμοχώστου.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/01/2018 07:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: