Δεν μας φοβίζουν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις, “απαντά” η ρωσική βουλή στις ΗΠΑ

File Photo: Russian President Vladimir Putin (R) speaks during a congress of the United Russia party in Moscow, Russia, 23 December 2017. EPA, ALEXEI DRUZHININ, SPUTNIK, KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, σχολιάζοντας τις νέες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας δήλωσε ότι έχουν προγραμματισθεί να υπάρξουν “κάποιες απαντήσεις”, οι οποίες θα απαλλάξουν την Ρωσία “από αυτή την πανούκλα”, δήλωσε σε συνέντευξη του στην ιστοδελίδα Gazeta.ru.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Νεβέροφ, ο οποίος εκπροσωπεί το κυβερνών κόμμα της «Ενιαίας Ρωσίας», χαρακτήρισε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, ως «άνευ προηγουμένου πιέσεις», εκτιμώντας ωστόσο ότι η Ρωσία τις αντιμετωπίζει χάρη στον ισχυρό πρόεδρο που έχει.

Η Ρωσία τα κατάφερε με τις συνέπειες αυτών των άνευ προηγούμενου πιέσεων, οι οποίες ασκήθηκαν πάνω της, χάρη στο ισχυρό της πρόεδρο» δήλωσε ο Νεβέροφ προθέτοντας ότι «η Ρωσία διαθέτει ένα τεράστιο δυναμικό και σταδιακά, και το βλέπουμε αυτό στον προϋπολογισμό του 2018 και πάλι θα έχουμε οικονομική ανάπτυξη «και δεν μας φοβίζουν οι οποιεσδήποτε κυρώσεις».

Ο ίδιος ο Νεβέροφ το 2014 είχε συμπεριληφθεί μαζί με άλλους Ρώσους πολίτες στον κατάλογο των κυρώσεων που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ σε σχέση με τη δράση της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία.

Ο πρόεδρος επίσης της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής Δούμας Λεονίντ Σλούτσκι χαρακτήρισε τις νέες κυρώσεις «ολέθρια πρωτοβουλία» η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη. «Είμαι πεπεισμένος ότι η νέα αυτή δόση των κυρώσεων δεν θα μείνει αναπάντητη από την πλευρά μας» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

26/01/2018 21:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ,Ria Novosti,Reuters
Μόσχα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal