Άνοιξαν στις 13.00 ξανά οι κάλπες στην Κύπρο: Συνεχίζεται κανονικά η ψηφοφορία




Άνοιξαν εκ νέου οι κάλπες μετά την ωριαία μεσημβρινή διακοπή σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Κύπρου και του εξωτερικού, όπως επιβεβαίωσε ο Γενικός Έφορος Εκλογής Κύπρος Κυπριανού.

Το μοναδικό κέντρο που δεν έχει ανοίξει είναι αυτό της Νέας Υόρκης που θα ανοίξει εντός ολίγου (14.00 ώρα Κύπρου) για λίγες ώρες επειδή θα κλείσει στις 18.00 με όλα τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα.

Λεμεσός

Κανονικά άνοιξαν και πάλι οι κάλπες στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, στη μια το μεσημέρι , δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, Αναπληρωτής Έπαρχος Λεμεσού, Μάριος Αλεξάνδρου.

Μέχρι τις 12:00 άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 39,701 εκλογείς, δηλαδή το 26,1% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, πολύ χαμηλότερο ποσοστό από ότι στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών του 2013 και του 2008, που ήταν 39,5% και 45,5%, αντίστοιχα.

Ο κ.Αλεξάνδρου εξέφρασε την εκτίμηση πως η διαφορά αυτή μπορεί να καλυφθεί μέχρι τις 18:00 που θα κλείσουν οι κάλπες, με δεδομένο πως λόγω της καλοκαιρίας, πολλής κόσμος από τη Λεμεσό που έχει μεταβεί από το πρωί στις χιονισμένες περιοχές του Τροόδους, ίσως να επέλεξε να ψηφίσει κατά την επιστροφή του.

Πάφος

Κανονικά επανήρχισε η ψηφοφορία στην εκλογική περιφέρεια Πάφου στις 13:00, σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Πάφου, Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Ανέφερε τέλος, πως δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα από την μέχρι τώρα εκλογική διαδικασία.

Λάρνακα

Επανήρχισε στη 13:00 το μεσημέρι στην πόλη και επαρχία Λάρνακας η ψηφοφορία που διεξάγεται για τον πρώτο γύρο των εκλογών για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εφορος Εκλογής, εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, Επαρχος Οδυσσέας Χατζηστεφάνου η ψηφοφορία διεξήχθη με τάξη και ηρεμία ενώ μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα το 28,51% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δηλαδή 26,452 χιλιάδες άτομα.

Ελεύθερη Αμμόχωστος

Στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου επανήρχισε στις 13:00 το μεσημέρι η ψηφοφορία που διεξάγεται για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εκλογής, εκλογικής Περιφέρειας Αμμοχώστου, Έπαρχος Γεώργιος Χρυσαφίνης η μέχρι στιγμής ψηφοφορία διεξήχθη με τάξη και ηρεμία και μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι είχε ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα το 28% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, δηλαδή 8,879 χιλιάδες άτομα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/01/2018 13:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: