Τα ρωσικά “ανταλλάγματα” για την πώληση των S-400: Στρατιωτική βάση στη Τουρκία;




Ο Πρόεδρος της ρωσικής αμυντικής εταιρείας Rostech, S.Cemezov σε δήλωσή του ανέφερε ότι πριν την εγκατάσταση του συστήματος αεράμυνας S-400 θα υπογραφεί συμφωνία στρατιωτικής-τεχνολογικής συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ η παράδοση του εν λόγω συστήματος θα πραγματοποιηθεί έως το 2019.

Επισημαίνεται ότι με την παραπάνω συμφωνία η Ρωσία πριν την παράδοση του παραπάνω συστήματος ενδέχεται να ζητήσει βάση στην Τουρκία, όπου θα εγκατασταθούν Ρώσοι στρατιώτες. Περαιτέρω, η εν λόγω συμφωνία θα περιλαμβάνει θέματα που αφορούν στην τοποθεσία εγκατάστασης των Ρώσων στρατιωτών και των S-400 καθώς και άλλες σχετικές λεπτομέρειες.

Παράλληλα, αναφέρεται στον τουρκικό τύπο ότι οι δύο πρώτες συστοιχίες θα εγκατασταθούν στα σύνορα με την Συρία. Επιπροσθέτως, μία συστοιχία θα εγκατασταθεί με κατεύθυνση την Μεσόγειο, ενώ άλλες θα εγκατασταθούν για την ασφάλεια των συνόρων στις περιοχές Μαρμαρά-Στενά-Αιγαίο-Μ. Θάλασσα.

Το παραπάνω σύστημα θα αυξήσει την ισχύ ενδυναμώνοντας το σύστημα αεράμυνας της Τουρκίας. Με την χρήση των εγχώριας παραγωγής συστημάτων IHA και SIHA για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας» όπως και των S-400 αναμένεται να εκμηδενιστούν οι κίνδυνοι από αέρος.

Επισημαίνεται το γεγονός ότι η Ρωσία η οποία είχε πουλήσει S-300 σε Ελλάδα και Ιράν είχε εξασφαλίσει ορισμένα δικαιώματα, όπως τη διέλευση στρατιωτών καθώς και τη λειτουργία στρατιωτικού λιμένος και στρατιωτικού αεροδρομίου, ενώ παρόμοια αιτήματα ενδέχεται να ζητηθούν και από την Τουρκία.

Για την προστασία των S-400 πρέπει να εγκατασταθούν πρόσθετα συστήματα άμυνας όπως ραντάρ, τα οποία θα προμηθεύσει η Ρωσία. Τέλος, στα τουρκικά ΜΜΕ τονίζεται ότι κατά την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, στην Τουρκία, σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στο θέμα της προμήθειας των παραπάνω συστημάτων.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

Πηγές: MILLIYET – VATAN- HABER TURK 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: