Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης ακούει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τις φιλαρμονικές ορχήστρες της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, στο Προεδρικό Μέγαρο, Λευκωσία. ΓΤΠ - ΧΡ. ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ

Ο Αναστασιάδης μίλησε για το Κυπριακό, την οικονομία και τα ενεργειακά στο μήνυμα του

Αναφορές στο Κυπριακό και τις προσπάθειες λύσης, την οικονομία και την ανάπτυξη και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυβέρνησης, περιέχονται στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι σήμερα, στηριζόμενοι στη δυναμικά αναπτυσσόμενη οικονομία μας, την αξιόπιστη διεθνή μας παρουσία και τις καθοριστικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε καθημερινά, αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

«Θέσαμε τα θεμέλια για το μέλλον που οραματιζόμαστε και είμαστε έτοιμοι για τα επόμενα μεγάλα βήματα. Γνωρίζουμε τις προκλήσεις, ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε. Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι να συνεχίσουμε την υλοποίηση των σχεδιασμών που έχουν οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα», αναφέρει ο Πρόεδρος.

Συνεχίζει λέγοντας πως για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους και να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, απαιτείται περισσότερο από ποτέ, με απόλυτο σεβασμό στις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις, συνεργασία και συναίνεση.

«Αναγνωρίζοντας το ειλικρινές ενδιαφέρον όλων των πολιτικών δυνάμεων για το καλό της πατρίδας μας, αισιοδοξώ πως μετά τις προεδρικές εκλογές, θα ακολουθήσει μια δημιουργική περίοδος προς όφελος του συνόλου», σημειώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι το 2017, μέσα από τη συλλογική προσπάθεια και πάνω από όλα τη συνεργασία του κυπριακού λαού, καταφέραμε να ξεπεράσουμε σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες της πρωτόγνωρης κρίσης που κληθήκαμε να διαχειριστούμε, θέτοντας ταυτόχρονα τα θεμέλια για σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία στηρίζεται πλέον σε πραγματικά δεδομένα και έχει αρχίσει να αντανακλάται στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας, και στην επιστροφή στους πολίτες διαφόρων φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων. Είπε ότι από τη νέα χρονιά επανέρχεται η ΑΤΑ, η οποία πλέον θα είναι συνδεδεμένη με την πορεία της οικονομίας, ενώ καταργήθηκε η έκτακτη εισφορά στους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Σε ό,τι αφορά τις διάφορες μεταρρυθμίσεις, ο Πρόεδρος είπε ότι τροχοδρομήθηκε μεταξύ άλλων η έναρξη του ΓεΣΥ, έγιναν αλλαγές στην παιδεία και εκσυγχρονίστηκε η ΕΦ, ενώ στις προκλήσεις συμπεριέλαβε τη μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για τους ενεργειακούς σχεδιασμούς του 2018, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στη νέα γεώτρηση που είναι σε εξέλιξη, και στην ενίσχυση των διαφόρων συνεργασιών σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, κάτι που ενισχύει το ρόλο της Κύπρου ως παροχέα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

Για το Κυπριακό, επεσήμανε πως για πρώτη φορά θέσαμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της, συζητώντας στην παρουσία της Ε.Ε. το θέμα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων.

«Παρά την απογοήτευση που η τουρκική αδιαλλαξία, για άλλη μια φορά προκάλεσε, αδιαπραγμάτευτος στόχος μας παραμένει η επίτευξη λύσης που να επανενώνει πραγματικά την πατρίδα μας, μετατρέποντας την σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό και απόλυτα ανεξάρτητο Κράτος που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών της», τόνισε, καταλήγοντας στο μήνυμά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Be the first to comment on "Ο Αναστασιάδης μίλησε για το Κυπριακό, την οικονομία και τα ενεργειακά στο μήνυμα του"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*