Μέχρι το Eurogroup του Ιανουαρίου πρέπει να υλοποιήσει η Αθήνα τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης




Η Αθήνα δεσμεύεται να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα μέχρι το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 5,5 δις ευρώ. Ελληνική Κυβέρνηση και κλιμάκια των θεσμών κατέληξαν σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement), κλείνοντας έτσι ουσιαστικά την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά έχει αναλάβει τη δέσμευση να προχωρήσει γρήγορα και ως εκ τούτου θα κατατεθούν ορισμένα νομοσχέδια στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα και ένα πολυνομοσχέδιο αμέσως μετά τις γιορτές.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται ότι μέχρι την άνοιξη του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Παράλληλα, Αθήνα και θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για ζητήματα που αφορούν τα προνοιακά επιδόματα, τον συνδικαλιστικό νόμο και την αλλαγή του τρόπου προκήρυξης απεργίας, ενώ εκκρεμεί το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά από την 1η Ιανουαρίου του 2018.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το ζήτημα «παραμένει ανοικτό», και αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου να “ευνοηθούν” τα νησιά “που έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα”.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΑΛΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Ελλάδα/Αθήνα 03/12/2017 12:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: