Η «ενότητα» το δεύτερο πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο Αναστασιάδη μετά το «δεσμεύομαι»




“Εάν όντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εννοεί τα περί “αναγκαιότητας για ενότητα των πολιτικών δυνάμεων” και αυτό δεν αποτελεί απλά ένα ρητορικό πυροτέχνημα ενόψει των εκλογών, ας φροντίσει πρώτα να κάνει την αυτοκριτική του και να αξιολογήσει κατά πόσο οι μέχρι σήμερα πράξεις και ενέργειές του βοηθούν στο να αναπτυχθεί αυτή η ενότητα”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

“Αλήθεια, πόσο συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια η συστηματική παραγνώριση του Εθνικού Συμβουλίου και η σύγκληση του πάντα εκ των υστέρων, απλώς για ενημέρωση;
Να υπενθυμίσουμε ότι:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δεσμευτεί μετά την επισημοποίηση της έκθεσης του Γενικού Γραμματέα να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο όχι αργότερα της 16ης Οκτωβρίου για να τοποθετηθούν τα κόμματα επίσημα εντός του Εθνικού Συμβουλίου επί της έκθεσης και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Ακόμα αναμένουμε τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.
Η ΕΔΕΚ από τον Μάρτιο του 2015 ζητεί τη συγκατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να προτείνει εκπρόσωπο στην ομάδα των συμβούλων του διαπραγματευτή για το Κυπριακό. Ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αποδέχεται και απορρίπτει αυτό το αίτημα, στο Κραν Μοντανά διαπιστώθηκε η συμμετοχή νέου μέλους στη συγκεκριμένη ομάδα.
Από τη στιγμή που δεν έχει γίνει αποδεκτή η από εικοσαετίας πρόταση της ΕΔΕΚ για διορισμό των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών με τρόπο ώστε να αποφευχθεί η όποια κομματική παρουσία σε αυτούς, πώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δικαιολογεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά η συμμετοχή της ΕΔΕΚ έχει αποκλειστεί από θεσμικά όργανα του κράτους στα οποία εδώ και δεκαετίες συμμετείχε;

Πολύ φοβόμαστε ότι με αυτή τη συμπεριφορά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μετατρέψει την «ενότητα» στο δεύτερο πιο σύντομο πολιτικό ανέκδοτο μετά το «δεσμεύομαι»”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 04/12/2017 13:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: