Συνεπής στην ασυνέπεια και στην αναξιοπιστία του ο Νίκος Αναστασιάδης, λέει η ΕΔΕΚ




«Η χθεσινή συνέντευξη του Πρόεδρου της Δημοκρατίας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» επιβεβαίωσε ότι παραμένει συνεπής στην ασυνέπεια και στην αναξιοπιστία του» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ. 

Η ΕΔΕΚ σημειώνει ότι ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, δήλωσε πως οι προτάσεις που κατέθεσε στον Κραν Μοντανά δεν ισχύουν, σημείωσε πως η επανέναρξη των συνομιλιών θα ξεκινήσει από εκεί που έμεινε στο Κραν Μοντανά. Δηλαδή, θα ξεκινήσει με δεδομένη την:

  • εκ περιτροπής προεδρία,
  • αριθμητική εξίσωση Τουρκοκυπρίων σε αριθμό θεσμικών οργάνων του κράτους,
  • θετική ψήφο των Τουρκοκυπρίων για τη λήψη αποφάσεων,
  • κατοχύρωση προτεραιότητας διεκδίκησης των περιουσιών στους χρήστες,
  • αναγνώριση του δικαιώματος στους Τούρκους υπηκόους των 4 ελευθεριών της ΕΕ,
  • παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και εποίκων.

«Παραδέχθηκε πως ενώ γνώριζε ότι οι δύο Πενταμερείς θα οδηγούσαν σε αποτυχία, αποδέχθηκε το φορμάτ της Πενταμερούς την οποία όλες οι κυπριακές κυβερνήσεις απέρριπταν και προχώρησε στις πιο πάνω επικίνδυνες υποχωρήσεις που καθιστούν την Κύπρο τουρκικό προτεκτοράτο.

Αναφύεται ξεκάθαρα πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αντιλαμβάνεται πως η αποτυχία της πολιτικής του δημιουργεί αυταπόδεικτα την ανάγκη για Νέα Στρατηγική.  Επιβάλλεται να αξιοποιήσουμε τα πολιτικά πλεονεκτήματα τα οποία διαθέτουμε και να απαλλαγούμε από την ηττοπαθή και αποτυχημένη τακτική που ακολουθείται τα τελευταία δέκα χρόνια. Στη βάση αυτής της λογικής οι δυνάμεις της Αλλαγής που στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου έχουμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για Νέα Στρατηγική για τη λύση του Κυπριακού», σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/11/2017 14:11

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: