Η ενίσχυση των Καταδρομών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, λέει ο Φωκαΐδης




Η ενίσχυση των Καταδρομών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα, είπε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο οποίος τόνισε, απευθυνόμενος προς τους νέους καταδρομείς της 2017Β΄ ΕΣΣΟ ότι η ΕΦ στηρίζεται και επενδύσει σε αυτούς και επενδύει ειδικά στις Δυνάμεις Καταδρομών ως την αιχμή του δόρατός της.

Σε χαιρετισμό του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στην τελετή απονομής των πράσινων μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2017Β΄ ΕΣΣΟ, στο Στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Σταυροβούνι, ο Υπουργός απευθυνόμενος στους νέους καταδρομείς ανέφερε ότι «το πράσινο μπερέ που λαμβάνετε σήμερα αποτελεί αδιαμφισβήτητο τεκμήριο ότι είστε εξοπλισμένοι ψυχικά και σωματικά, για να ανήκετε στην ένδοξη οικογένεια των Δυνάμεων Καταδρομών. Αποδείξατε την ίδια ώρα, πόσο λάθος κάνουν όσοι αμφιβάλλουν, όσοι αμφισβητούν το ήθος και τη φιλοπατρία της νέας γενιάς».

Στη συνέχεια ο κ. Φωκαΐδης είπε «ότι τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά. Τα είδαμε, είπε, πρόσφατα στη στρατιωτική παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου. Τα είδαμε στις ασκήσεις μεγάλης κλίμακας που για πρώτη φορά πραγματοποιούνται με φίλες χώρες, ενώ τόνισε, ότι ενισχύονται οι ασκήσεις, ενισχύεται η εκπαίδευση, ενισχύεται το προσωπικό. Η πλήρης ενσωμάτωση των Επαγγελματιών Συμβασιούχων Οπλιτών, συνέχισε, προσδίδει πλέον αποδεδειγμένα προστιθέμενη αξία, προστιθέμενη ποιότητα στο αξιόμαχο των Καταδρομών».

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι εξαιρετικά σημαντική όμως είναι και η ενίσχυση σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό των Καταδρομών, μετά από πολλά χρόνια. Σημαντικό μέρος έχει ήδη παραληφθεί, είπε, ή παραλαμβάνεται τις επόμενες βδομάδες, ενώ με νεότερες αποφάσεις του Υ.Σ. και την έγκριση της Βουλής έχει ήδη προχωρήσει η διαδικασία για άμεση περαιτέρω ενίσχυση και πλήρη κάλυψη των αναγκών των Καταδρομών, σε πρώτη φάση.

Ο κ. Φωκαΐδης συνεχάρη ακολούθως τους γονείς των νέων καταδρομέων γιατί, όπως είπε, είναι με τους δικούς τους κόπους και θυσίες, που τα παιδιά τους έχουν λάβει τα ψυχικά εφόδια και έχουν γαλουχηθεί με τις αξίες και τα ιδανικά εκείνα, που αποτελούν το θεμέλιο πάνω στο οποίο κτίζουν οι εκπαιδευτές τους.

Καταλήγοντας ο Υπουργός συνεχάρη και τον Διοικητή των Καταδρομών, το επιτελείο του αλλά και όλους τους εκπαιδευτές, που εργάστηκαν συστηματικά και μεθοδικά, με υποδειγματικό επαγγελματισμό και ζήλο για την επιτυχή ολοκλήρωση του σχολείου των νέων καταδρομέων.

Πριν την έναρξη της τελετής, στο χώρο ίπταντο καταδρομείς με τη χρήση μηχανοκίνητων αλεξίπτωτων, ενώ η τελετή περιλάμβανε ασκήσεις ακριβείας, ασκήσεις με κορμούς για ενδυνάμωση και συντονισμό, πολεμικές τέχνες και επίδειξη αναρριχήσεων και καταρριχήσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/11/2017 14:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: