Εξωφρενική η απαίτηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους, δηλώνει ο Γιώργος Περδίκης




Την ανησυχία του για τη στροφή πολλών Τουρκοκύπριων πολιτικών, μεταξύ των οποίων και του Τουρκοκύπριου διαπραγματευτή, Οζντίλ Ναμί, εξέφρασε ο ΓΓ του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, ο οποίος έκανε λόγο για «εξωφρενική» εκ μέρους του τοποθέτηση περί αναγνώρισης διεθνούς καθεστώτος στα κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης καταδίκασε τη στροφή του κ. Ναμί, αλλά και κάποιων άλλων Τουρκοκύπριων πολιτικών, προσθέτοντας ότι «φαίνεται πως επηρεάζεται από το γεγονός ότι οι Τ/Κ έχουν μπει στη λογική των λεγόμενων βουλευτικών τους εκλογών και αντιλαμβάνεστε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις η σκλήρυνση της στάσης στο κυπριακό ευνοεί κάποιους κύκλους».

«Ως Κίνημα Οικολόγων βλέπουμε με πολλή ανησυχία τη στροφή του κ. Ναμί, ο οποίος μέχρι πρόσφατα θεωρείτο από κάποιους ένας από τους φιλικούς πολιτικούς προς την ελληνοκυπριακή ηγεσία. Η τοποθέτησή του είναι εξωφρενική, όταν δηλαδή θέτει θέμα συνέχισης των συνομιλιών και να είναι εξασφαλισμένη από πριν η αναγνώριση ουσιαστικά του ψευδοκράτους σε περίπτωση αποτυχίας», είπε ο κ. Περδίκης.

Όπως είπε, το Κίνημά του θεωρεί ότι δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση, με αφορμή το γεγονός ότι έχουν παγώσει οι συνομιλίες ή έχει ναυαγήσει η προσπάθεια στην Ελβετία, να υπάρξει ένταση και απομάκρυνση από την προσπάθεια και το όραμα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο κυπριακό.

«Τέτοιου είδους δηλώσεις που είναι εμπρηστικές πρέπει να αποφεύγονται και να καταδικάζονται», κατέληξε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/11/2017 14:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: