Πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ μετά από 1000 νύχτες




Επιασε κορυφή μετά την 7η Αγωνιστική του πρωταθλήματος Super League ο ΠΑΟΚ και δεν πρόκειται να την αφήσει εύκολα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετά από ένα αμφιλεγόμενο ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα και τις μέτριες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τις τρεις εκτός έδρας αποτυχίες του στα ματς της Λάρισας, Λιβαδειάς και Ριζούπολης επανήλθε στην κανονικότητα. Με τη χθεσινή εύκολη νίκη, έπιασε κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα, εκμεταλλευόμενος ιδανικά την απώλεια βαθμών της ΑΕΚ. Εχοντας μπροστά του, το ντέρμπι της Κυριακής στο φαληρικό στάδιο με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό φιλοδοξεί να υπερασπιστεί και να κρατήσει τη θέση του στο υψηλότερο σκαλί του βαθμολογικού βάθρου.

Γεγονός είναι ότι ο ΠΑΟΚ στο εφετινό πρωτάθλημα, μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές δείχνει να βρίσκει ένα θετικό αγωνιστικό προφίλ. Η αρνητική του αφετηρία στην σεζόν, που είχε σαν αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Σέρβου τεχνικού Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς και η πρόσκαιρη αμφισβήτηση στο πρόσωπο του αντικαταστάτη του, Ρουμάνου Ραζβάν Λουτσέσκου, καθυστέρησαν την αγωνιστική πρόοδο της ομάδας. Σε αυτό συνετέλεσε το γεγονός, ότι οι πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές όπως οι Μαουρίτσιο, Ζαμπράνο, Ελ Καντουρί και Βιεϊρίνια ήρθαν τις τελευταίες ώρες των μεταγραφών στην ομάδα, με συνέπεια να καθυστερήσει η προσαρμογή τους στον αγωνιστικό σχεδιασμό της.

Οι τέσσερις εντός έδρας νίκες και κυρίως η εμφαντική χθεσινή νίκη απέναντι στην Λαμία έδειξαν πως ο ΠΑΟΚ βρίσκει τον δρόμο του, κάτι που ικανοποιεί τον Ρουμάνο τεχνικό, αλλά και τον κόσμο που παραμένει τηλεοπτικός θεατής αυτών των επιτυχιών λόγω της παρατεταμένης τιμωρίας έδρας της ασπρόμαυρης ομάδας.

Έχοντας τον Πρίγιοβιτς, αιχμή του δόρατος της επιθετικής του γραμμής (σε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα έχει σημειώσει πέντε γκολ και φιγουράρει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα των σκόρερ του πρωταθλήματος), ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει ανακάμψει οριστικά και να έχει βάλει από τώρα τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου, του πρώτου μετά από 32 χρόνια.

Ο ΠΑΟΚ έχει μέσο όρο 2,08 βαθμών ανά ματς σε όλες τις διοργανώσεις κι ένα πλούσιο ροστερ 31 ποδοσφαιριστών, ιδιαίτερα πλούσιο προσδιοριζόμενο στα 50,15 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας. Είναι αυτή τη στιγμή, η δεύτερη πλουσιότερη ομάδα της χώρας πίσω από τον Ολυμπιακό που έχει ρόστερ αξίας  67 εκατομμυρίων λιρών και πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό που το ρόστερ των παικτών του αποτιμάται στα 33,4 εκατομμύρια και της ΑΕΚ που είναι στα 29 εκατομμύρια λίρες.

Ντίνος Καραμητρούσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: