Καταδότες Τούρκοι διερμηνείς στη Γερμανία! Προδίδουν συμπατριώτες τους που ζητούν άσυλο




Τούρκοι πολίτες οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου στη Γερμανία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, το 2016, καταγγέλλουν πως συνεργάτες της γερμανικής υπηρεσίας ασύλου τους καταδίδουν στις τουρκικές αρχές.

Αυτό αναφέρει ρεπορτάζ του περιοδικού Σπίγκελ, αλλά και ανάλογο ρεπορτάζ του πρώτου κρατικού τηλεοπτικού σταθμού ARD.

Όπως καταγγέλλουν οι Τούρκοι πολίτες, μετά τις ακροάσεις που είχαν στην ομοσπονδιακή υπηρεσία ασύλου, προκειμένου να εξετασθούν τα αιτήματα τους, είδαν τα ονόματα τους, αλλά και τη διεύθυνση κατοικίας τους στη Γερμανία να δημοσιεύονται σε τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Ερντογάν.

Μάλιστα, αυτοί οι Τούρκοι πολίτες παρουσιάζονται στα συγκεκριμένα ΜΜΕ ως «τρομοκράτες ή πραξικοπηματίες».

Δώδεκα δε από τις καταγγελίες αυτές ερευνά η γερμανική αστυνομία.

Οι καταγγέλλοντες Τούρκοι πολίτες θεωρούν ως ύποπτους για τις διαρροές προς τουρκικά ΜΜΕ συμπατριώτες τους διερμηνείς, οι οποίοι και εργάζονται στην ομοσπονδιακή υπηρεσία παροχής ασύλου.

Η ίδια αυτή υπηρεσία παραδέχθηκε εχθές πως μέσα στο 2017 έχει διακόψει την συνεργασία με 15 Τούρκους διερμηνείς, καθώς –όπως λέει- παραβίασαν «την αρχή της ουδετερότητας».

Αναφερόμενος στο θέμα ο τουρκικής καταγωγής επικεφαλής των Πρασίνων, Τζεμ Εζντεμίρ, δήλωσε «όποιος εργάζεται για την ασφάλεια της χώρας μας πρέπει να δείχνει πίστη στη Γερμανία και σε καμιά άλλη χώρα. Πρέπει να περάσουν από έλεγχους όσοι διερμηνείς εργάζονται σε τέτοιες υπηρεσίες».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/Βερολίνο 15/10/2017 11:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: