Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το μακελειό στο Λας Βέγκας και ο απόηχος του δημοψηφίσματος στην Καταλονία που απασχολούν τη διεθνή επικαιρότητα είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλονται και στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

`Αλλα θέματα στις πρώτες σελίδες του Τύπου είναι η χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και οι αντιδράσεις των κομμάτων για το προσχέδιο της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η επιστολή προς τον κ. Γκουτέρες που ετοιμάζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Monarch, η δημιουργία μονάδας κατά της τρομοκρατίας, η μαρίνα που θα λειτουργήσει στην Αγία Νάπα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οροθετικά άτομα.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Μια από τα ίδια!», πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετέτρεψαν για άλλη μια φορά το Εθνικό Συμβούλιο σε κομματικό προεκλογικό βήμα και πως θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρία του μετά τις 8 Οκτωβρίου. Αλλού αναφέρει πως η μαρίνα που θα αλλάξει την Αγία Νάπα θα αρχίσει να λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2019. Επίσης γράφει πως έβαλε λουκέτο η αεροπορική εταιρεία Monarch.

Ο «Πολίτης», με τίτλο «Η βία στην Καταλονία τροφή στην απόσχιση», γράφει, στο κύριο του θέμα, πως η Κυβέρνηση της Ισπανίας αντέδρασε με βία στη διεξαγωγή του παράνομου δημοψηφίσματος που διεξήχθη την Κυριακή για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Αλλού αναφέρει πως την πρόθεση να αρνηθεί να παραλάβει τη ομάδα ΟΕΔΑ Πεντακώμου διατυπώνει ο Αντιπρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής του έργου και κοινοτάρχης Πεντακώμου. Επίσης αναφέρει πως η ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου χθες ήταν διαδικαστική.

«Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Απάντηση στον Γκουτέρες», γράφει, στο κύριο του θέμα, πως επιστολή, η οποία επί της ουσίας θα αποτελεί απάντηση στην έκθεση του Αντόνιο Γκουτέρες για το Κυπριακό ετοιμάζει και θα αποστείλει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Αλλού αναφέρεται σε παγκύπρια άνοδο στα ακίνητα. Επίσης γράφει πως στήνεται μονάδα κατά της τρομοκρατίας, προβάλλοντας σχετικές δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «’Εφυγε η Τρόικα, μένει το ξεπούλημα», πως επιμένει η Κυβέρνηση στην αποξένωση/πώληση κρατικής περιουσίας από τη μια, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών από την άλλη. Σε άλλο θέμα σημειώνει πως ο ΓΓ του ΟΗΕ είναι καταπέλτης για τους χειρισμούς Αναστασιάδη. Επίσης αναφέρεται σε γολγοθά που περνούν τα άτομα που ζουν με τον HIV.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Το χειρότερο ποτέ μακελειό με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ» αναφέρεται στην επίθεση με πυροβολισμούς που δέχθηκαν από 64χρονο οι παρευρισκόμενοι σε ένα μουσικό φεστιβάλ στο Λας Βέγκας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 58 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 500. Αλλού αναφέρει πως περίπου 3000 άτομα στην Κύπρο έχουν επηρεαστεί από την πτώχευση της αεροπορικής εταιρείας Monarch. Εξάλλου γράφει πως διευρύνονται οι διαφωνίες επί της έκθεσης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό.
ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/10/2017 08:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: