Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου και οι αντιδράσεις που προκάλεσε, η τροπολογία για τους Μαρωνίτες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι συνεχιζόμενες αντιδράσεις για το έργο της λεωφόρου Αγλαντζιάς, η επιστολή του Γενικού Ελεγκτή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τους χειρισμούς του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα της Διακρατικής Συμφωνίας της Κύπρου με την Ελλάδα για τον ΟΠΑΠ, οι σκέψεις για δημιουργία Υφυπουργείου Ναυτιλίας απέναντι από τον οικισμό Βερεγγάρια και τα νομοσχέδια με πρόνοιες ώστε να μπορούν τα δημόσια πανεπιστήμια να μετατραπούν σε εταιρείες είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Το έγγραφο της οργής» πως η Κυβέρνηση κατηγορεί τον Νικόλα Παπαδόπουλο ότι παραπλανά και λαϊκίζει, ενώ ο ΔΗΣΥ μιλά για επιτελείο χαλκείο. Αλλού αναφέρει πως δεν αποφυλακίζεται προνομιακά ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου. Ακόμα γράφει πως στη Θεσσαλονίκη ο «τέως» πρόξενος παραμένει πρόξενος και ενάγει την Κυπριακή Δημοκρατία που έστειλε άλλον πρόξενο.

Ο «Πολίτης» αναφέρει στο κύριο τη θέμα με τίτλο «Διαβάζουν όπως θέλουν τα έγγραφα» πως το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου έστησε γερό καβγά για τη λύση που δεν είδαμε, δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφο. Αλλού αναφέρει πως δεν πείθονται οι υπηρεσιακοί για αλλαγή του σχεδιασμού για το έργο της λεωφόρου Αγλαντζιάς. Επίσης αναφέρεται σε διαφωνίες μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών για εκσυχρονισμό του νομικού πλαισίου για τα φιλανθρωπικά ιδρύματα.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ψήφος για επανεγκατάσταση» γράφει πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2018, στον οποίο περιλαμβάνεται και η οικονομική ενίσχυση προς την τ/κ κοινότητα και αναφέρεται σε περίεργη τροπολογία για τους Μαρωνίτες που προήλθε από Γερμανό και εγκρίθηκε. Αλλού γράφει πως οι αντιδράσεις για τα οδικά έργα στη λεωφόρο Αγλαντζιάς θα φτάσουν μέχρι την ΕΕ. Ακόμη αναφέρει πως η Τροχαία ζήτησε να έχει δικαίωμα στέρησης άδειας οδηγών.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αμέλεια Χάρη καταγγέλλει ο Γ. Ελεγκτής» πως ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης απέστειλε χθες επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καταγγέλλοντας τον Χάρη Γεωργιάδη για «ασύγγνωστη πολυετή αδράνεια» αναφορικά με τη Διακρατική Συμφωνία της Κύπρου με την Ελλάδα για τον ΟΠΑΠ. Αλλού αναφέρεται σε σκέψεις για Υφυπουργείο Ναυτιλίας απέναντι από τον οικισμό Βερεγγάρια. Επίσης αναφέρεται σε πρόνοιες κανονισμών που διέπουν κυβερνητικά νομοσχέδια ώστε να μπορούν τα δημόσια πανεπιστήμια να μετατραπούν σε εταιρείες.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Απαράδεκτο και ντροπιαστικό» γράφει πως ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου μιλώντας χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής συνέκρινε το σύστημα δικαιοσύνης και τη δομή των δικαστηρίων της Κύπρου με αυτό μιας τριτοκοσμικής χώρας, χαρακτηρίζοντάς το ντροπή για την πρωτεύουσα της χώρας. Αλλού αναφέρεται στην ιστορία αγάπης ενός Ε/κ και μιας Τ/κ στο Ριζοκάρπασο. Επίσης αναφέρεται πρωτοσέλιδα στη χθεσινή βροχόπτωση σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/10/2017 07:41

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: