Τα εννέα ατού της Κύπρου στην προσέλκυση επενδύσεων αναλύει η Νατάσα Πηλείδου




Τους εννέα λόγους για τους οποίους η Κύπρος παραμένει ελκυστική στην προσέλκυση επενδύσεων, ανάλυσε η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA) Νατάσα Πηλείδου.

Μιλώντας από το βήμα του 2nd Cyprus International Investors Summit, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, η κ. Πηλείδου υπογράμμισε τη θετική μακροοικονομική προοπτική της Κύπρου με το κυπριακό ΑΕΠ να εκτιμάται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται με ρυθμό 3%.

Σύμφωνα με την κ. Πηλείδου, στους λόγους περιλαμβάνονται το ταλαντούχο εργατικό δυναμικό με την Κύπρο, όπως είπε, να διαθέτει το πιο νεαρό σε ηλικία εργατικό δυναμικό στην ΕΕ, με το 55% εξ αυτών να είναι απόφοιτοι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Αναφέρθηκε παράλληλα στην πρόσβαση στις αγορές και κυρίως στις ευρωπαϊκές αφού, ως μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης, η Κύπρος απολαμβάνει των δικαιωμάτων ελεύθερης διακίνησης αγαθών, υπηρεσιών και κεφαλαίων, όπως και των περισσότερων από 40 εμπορικών συμφωνιών της ΕΕ.

Σύμφωνα με την κ. Πηλείδου, σημαντικό πλεονέκτημα συνιστούν και οι φορολογικές ελαφρύνσεις, με την Κύπρο να διαθέτει ένα ευνοϊκό φορολογικό σύστημα, το οποίο μεταξύ άλλων προσφέρει 12,5% εταιρικό φόρο, ο οποίος μειώνεται περαιτέρω με την υλοποίηση επιπλέον φορολογικών ελαφρύνσεων.

Άλλος ένας λόγος, όπως είπε, είναι το ισχυρό σύστημα παροχής υπηρεσιών για νέες και υφιστάμενες εταιρείες. Η Κύπρος, είπε, διαθέτει περισσότερες από 700 εταιρείες παροχής λογιστικών υπηρεσιών, πολλές εκ τω οποίων απολαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης, αλλά και, πέραν των 2.000 εγγεγραμμένων δικηγόρων και 160 δικηγορικών γραφείων.

Η κ. Πηλείδου ενέταξε στα πλεονεκτήματα της Κύπρου το σχετικά χαμηλό κόστος καταρτισμένου εργατικού δυναμικού, την καλή ποιότητα ζωής, το εξαιρετικό ρυθμιστικό πλαίσιο που αφορά το νομικό σύστημα, τη μεγάλη γκάμα επενδυτών και τη διευρυμένη χρήση της αγγλικής γλώσσας από εταιρείες και από το 73% των Κύπριων.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Γρηγόρης Σάββα – ΚΥΠΡΟΣ/Λεμεσός 12/09/2017 11:20

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: