Τα αποκαλυπτήρια της 11ης Σεπτεμβρίου (2017), ο Μακρόν και ο Καρανίκας: Το αφήγημα κατέρρευσε…




Γράφει ο Γιώργος Πετράκης

Η Δευτέρα της 11ης Σεπτεμβρίου 2017, ηταν μια κακή ημέρα για την κυβερνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ηταν ημέρα «αποκαλυπτηρίων»… Το αφήγημα του πρωθυπουργού ως πιονέρου των επενδύσεων, της κυβέρνησης που άλλαξε πιά και είναι εκείνη που ως Σειρήνα προσελκύει επενδύσεις από παντού, το στόρι της επιτυχημένης επίσκεψης του προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν καθως οι Γάλλοι και οι ξένοι επενδυτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης , κατέρρευσε μέσα σε λίγες ώρες.

Με την μεγαλύτερη σχεδιαζόμενη επένδυση στην χώρα, αυτή του Ελληνικού να είναι βαλτωμένη καθως οι «υπηρεσίες» ακολουθούν την ρότα που χάραξαν οι τοπικές οργανωσεις του ΣΥΡΙΖΑ και οι ιδεοληπτικοί που θέλουν το Ελληνικό, εγκαταλειμμένο πάρκο για να βάζουν τις σκηνές τους οι μετανάστες, χωρίς να νοιάζονται για τον …αρχαιολογικό τόπο και το …δάσος.

Όμως η Ελντοράντο Γκολντ είναι μια ήδη τοποθετημένη επένδυση, η μεγαλύτερη επένδυση που εχει γίνει στην Ελλαδα.

Και η απειλή αποχώρησης της από την Ελλαδα κατακρημνίζει το στόρυ που θέλει να περάσει η κυβέρνηση περί στροφής της στον ρεαλισμό και φυσικά διαψεύδονται εμπράκτως οι τεμενάδες προς τους δανειστές ότι τηρεί τις υποχρεώσεις της για δημιουργία φιλοεπενδυτικου περιβάλλοντος.

Η κυβέρνηση προσχηματικά επικαλείται τους όρους και προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται, αλλα φυσικά τις ευαισθησίες αυτές τις ανακάλυψε στην Χαλκιδική αλλα τις ξεχνά π.χ. στο λιμάνι του Πειραιά και την Cosco επειδή νομίζει ότι είναι απόγονοι του Μαο τσε Τουνγκ.

Όμως στο λιμάνι του Πειραιά οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν με την υπουργοποίηση του Δρίτσα και των άλλων που διαφωνούσαν (οι οποίοι μετα περιθωριοποιήθηκαν).Στην Χαλκιδική η δύναμη των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει ιδεολογικά με το Μάξιμου.

Εντελώς παραπλανητικά επιδιώκουν να μας πείσουν ότι είναι άλλο το Μαξίμου και ο Τσίπρας, άλλο ο Καρανίκας.

Λάθος. Είναι το ίδιο και το αυτό.

Η απάντηση που εδωσε ο Καρανίκας «στα τσακίδια η Ελντοράντο» είναι η ίδια με εκείνη του κ. Σταθάκη που αποφάνθηκε ότι η Ελντοράντο Γκολντ «δεν έχει συνηθίσει να κάνει δουλειές στην Ευρώπη» ή ακόμη χειροτέρα με εκείνη του Τσακαλώτου, που …πιθανολόγησε ότι η κινηση της Εταιρίας έγινε καθ’ υπόδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που συναντήθηκε με την ηγεσία της εταιρίας την προηγουμένη εβδομάδα…

Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο Αλεξης άλλαξε και απλώς κάποιοι δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν.

Η συνταγή πλεον είναι ο χαμαιλέων πρωθυπουργός.

Αυτό θα είναι το όπλο των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ το επόμενο διαστημα.

Ο πρωθυπουργός θα είναι και με τον Μακρόν και με τον Καρανίκα.

Και με τον Σταθάκη και με τον Φίλη και με την Ελντοράντο Γκολντ και με τους Συριζαιους της Χαλκιδικής και με τον Ιερώνυμο και με τον διάβολο, και με την Μερκελ και με τον Μαδουρο…

Και ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και με τον Αρη και με τον Ανδρέα…

Αν χρειασθεί, ο κ. Τσίπρας στον επόμενο «τόνο» θα καθαρίσει Καρανίκες και Φιληδες για να κάνει το μπάσιμο στον χώρο της Πασοκαρίας που μένει ορφανός από ηγεσία λόγω της αστειότητας στην Κεντροαριστερά..

Θα είναι πλεον ο πρωθυπουργός που δεν τον πιάνει κανείς και πουθενά. Θα είναι με όλους και για όλα. Και κυβέρνηση και αντιπολιτευση . Και με το ψέμα και με την αλήθεια… Και έτσι θα μένει για πάντα στο Μαξίμου…

‘Η έτσι τουλάχιστον νομίζει….

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το πιθανότερο ήταν η απειλή της Ελντοράντο Γκόλντ, να πιάσει τόπο. Και η κυβέρνηση να κάνει κολοτουμπα, την οποία θα παρουσιάσει ως …υποχώρηση της Εταιρίας! Όπως έγινε και με την COSCO…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: