Πάγια τακτική του ψευδοκράτους η δικαιολογία για απόρριψη βιβλίων, λέει ο Φωτίου




Αποτελεί πάγια τακτική του ψευδοκράτους η δικαιολογία που χρησιμοποιείται κάθε χρόνο για απόρριψη βιβλίων, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος για τον λόγο μη έγκρισης αριθμού βιβλίων, ότι δηλαδή, κατά τον ισχυρισμό του, «υποκινούν αισθήματα έχθρας και είναι αντίθετα προς την ιδέα της ειρηνικής διαβίωσης με ανεκτικότητα», ο Επίτροπος Προεδρίας επισήμανε ότι «αποτελεί πάγια τακτική από την πλευρά των κατοχικών αρχών να δίνουν τέτοιες δικαιολογίες όσον αφορά την απόρριψη των βιβλίων και αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο, με την ίδια δικαιολογία».

«Η ουσία είναι μία», είπε ο κ. Φωτίου, «ότι αυτές οι κατηγορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι ενέργειες αυτές, τόσο για την απαγόρευση των βιβλίων όσο και για τον αποκλεισμό των καθηγητών από τον κατάλογο που στέλνονται στο Ριζοκάρπασο, έχουν σαν μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία και στην παροχή παιδείας στους μαθητές μας εκεί».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/09/2017 12:26

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: