Ο ΠτΔ να σταματήσει να εμπαίζει τον κυπριακό λαό λέει το Κίνημα Αλληλεγγύη




“Κατά τη χθεσινή ομιλία του στα Η.Ε. ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θυμήθηκε, έστω και αργά, να στηλιτεύσει τις ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας έναντι του κυπριακού λαού, και να αξιώσει τα αυτονόητα”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Σε όσους όμως έχουν μνήμη, δεν μπορούν να ξεχάσουν ότι τα προηγούμενα χρόνια απουσίαζαν παντελώς από το λεξιλόγιό του οι αναφορές στις λέξεις εισβολή και κατοχή.

Εν όψει εκλογών, ο κ. Αναστασιάδης θυμήθηκε και τα Βαρώσια και τους Αμμοχωστιανούς ψηφοφόρους. Όταν όμως στην έκθεση της Ευρωβουλής για την Τουρκία εξαφάνιζαν την Αμμόχωστο και την κατοχή, η Κυβέρνηση Αναστασιάδη σφύριζε αδιάφορα.
Δυστυχώς ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για ακόμη μια φορά διαψεύδει εαυτόν.

Στηλίτευσε τον μαζικό εποικισμό, αλλά αποδέχεται να μείνουν όλοι οι έποικοι ως εργάτες ή φοιτητές μετά τη λύση.
Απαίτησε κανονικό κράτος αλλά αποδέχεται τις 4 βασικές ελευθερίες των 80 εκατομμυρίων Τούρκων υπηκόων στην Κύπρο, αποδέχεται την εκ περιτροπής Προεδρία, αποδέχεται την εξίσωση του 82% με το 18%, αποδέχεται τη θετική ψήφο και την αριθμητική εξίσωση σε αριθμό θεσμικών οργάνων του κράτους.

Αν έτσι εκφράζεται “η διεκδικητική” πολιτική του Αναστασιάδη, καλό θα ήταν να παρέδιδε τη σκυτάλη σε άλλους, σταματώντας να εμπαίζει ακόμα περισσότερο ένα ταλαιπωρημένο λαό”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/09/2017 11:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: