Σε πύρινο κλοιό η βόρεια Ζάκυνθος: Αναζητούνται δύο ύποπτοι για εμπρησμό




Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, με τις φλόγες να έχουν κάψει χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσος αλλά και ελαιώνες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος και επισήμανε ότι «το στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά έως το βράδυ καθώς στην συνέχεια δεν θα έχουμε ενάερια μέσα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πιλότος ενός ελικοπτέρου αντιλήφθηκε την δράση δύο ύποπτων ανδρών, δυτικά του χωριού Μαριές, την ώρα που επιχειρούσε κατάσβεση μια εστίας. Αυτή τη στιγμή άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, χτενίζουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή για τον εντοπισμό τους.

Τεράστια είναι η δύναμη πυρόσβεσης που βρίσκεται στην περιοχή των Μαριών και προσπαθούν να σβήσουν την πύρινη λαίλαπα. Συγκεκριμένα, 25 οχήματα με περίπου 50 πυροσβέστες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των Μαριών, ενώ στο νησί υπάρχουν 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ. Σημαντική είναι και η συμβολή των κατοίκων της περιοχής που με κάθε τρόπο, βοηθούν τους πυροσβέστες, προσπαθώντας να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Από αέρος, αυτή τη στιγμή κάνουν ρίξεις νερού, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά, ξεκίνησε από το χωριό της Αναφωνήτριας, πέρασε μέσα από τις αυλές των σπιτιών της περιοχής και συνέχισε το καταστροφικό της έργο στην άλλη πλευρά του βουνού και κατευθύνθηκε προς το χωριό Μαριές.

Στην Αναφωνήτρια, κάηκε ολοσχερώς, ένα παλιό σπίτι όπου κατοικούσαν ένα ζευγάρι ηλικιωμένοι, ενώ υπέστη σοβαρές ζημιές μια ταβέρνα της περιοχής.

27/08/2017 16:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κ. Συνετός
Ζάκυνθος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: