Νέα φωτιά στη Κεφαλονιά: Εκδηλώθηκε στο χωριό Σιμωτάτα, την “βοηθούν” ισχυροί άνεμοι




“Γενικός συναγερμός” αυτή την ώρα στην Πυροσβεστική της Κεφαλονιάς αναφέρει η ιστοσελίδα inkefalonia. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής της Κεφαλονιάς, βρίσκεται επί ποδός και σπεύδει στην περιοχή των χωριών Βλαχάτα και Σιμωτάτα.

Ηδη υπάρχουν κάποιοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους… Η φωτιά είναι πολύ κοντά σε σπίτια και κατευθύνεται προς την παραλία του Λουρδά με κατεύθυνση προς το ακρωτήρι. Η τροχαία έχει αυτή την στιγμή διακόψει την κυκλοφορία στον δρόμο με κατεύθυνση τον Πόρο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά πάνω από το χωριό Σιμωτάτα της Κεφαλονιάς, ακριβώς στο ίδιο σημείο που είχε εκδηλωθεί και πριν δύο 24ωρα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δύο πυροσβεστικά αυτοκίνητα και ομάδα εθελοντών δασοπυροσβεστών, όπως και εθελοντές της ΕΟΔ Λειβαθούς

Την είδηση μετέδωσε η ιστοσελίδα EKEFALONIA.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΗΛΙΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΑΤΟΣ

Το ανησυχητικό είναι ότι η φωτιά επεκτείνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη περιοχή. Οι δύο εστίες είναι στους πρόποδες του Αίνου.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Μεσσάρη της ιστοσελίδας Kefaloniamas:

Τεράστια πυρκαγιά, η μεγαλύτερη αυτό το καλοκαίρι στην Κεφαλλονιά, έχει ξεσπάσει στον Αίνο, πάνω από τα χωριά Σιμωτάτα και Βλαχάτα.

Οι φλόγες έχουν πλησιάσει σπίτια.

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Το γεγονός ότι και αυτή η φωτιά άρχισε τις βραδινές ώρες, που δεν μπορούν να πετάξουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα, δημιουργεί υπόνοιες ότι πρόκειται για έναν ακόμα εμπρησμό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: