Να τεθεί βέτο στην εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας ζητούν οι Οικολόγοι




“Να θέσουμε veto στην εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κάνουμε για ακόμα μια φορά σαφές, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν πρέπει να επιτρέψει να προχωρήσει η διαδικασία εκσυγχρονισμού -ουσιαστικά εμβάθυνσης- της τελωνειακής ένωσης μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

“Θεωρούμε μη αποδεκτή την οποιαδήποτε εξέλιξη της συμφωνίας, τη στιγμή που οι Τούρκοι αρνούνται να αναγνωρίσουν την Κυπριακή Δημοκρατία και κρατούν τα αεροδρόμια και τα λιμάνια τους κλειστά για τα κυπριακά πλοία και αεροπλάνα.

“Η κυβέρνηση οφείλει να ασκήσει το δικαίωμα της αρνησικυρίας (veto) αναδεικνύοντας παράλληλα το χρονίζον αυτό πρόβλημα. Όπως έχουμε εισηγηθεί, στο επόμενο Συμβούλιο Αρχηγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει επίσης να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να τοποθετηθούν ξεκάθαρα για τις ευθύνες της Τουρκίας για το ναυάγιο της πενταμερούς στο Κραν Μοντάνα.

“Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης οφείλει επίσης να καλέσει τους ευρωπαίους ηγέτες να πάρουν θέση επί των απαιτήσεων των Τούρκων για συνέχιση των εγγυήσεων και την εσαεί παρουσία τουρκικών στρατευμάτων καθώς και την απαίτηση των Τούρκων να καταστεί πρωτογενές δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης η συμφωνία του Κυπριακού”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/08/2017 14:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: