Έκρηξη σε σπίτι στην Καταλονία, με ένα νεκρό: Το περιστατικό συνδέεται με την επίθεση στη Βαρκελώνη

Image of the van used in the attack at the Ramblas in Barcelona, Spain, 17 August 2017. At least 13 people have died and 80 were injured when a van crashed into pedestrians in Las Ramblas, downtown Barcelona in an incident which Spanish police are treating as a terror attack. EPA, Quique Garcνa FACES PIXELATED BY SOURCE DUE TO SPANISH LAW
Έκρηξη σημειώθηκε σε σπίτι στην Καταλονία. Σύμφωνα με την αστυνομία το περιστατικό συνδέεται με την επίθεση στη Βαρκελώνη. Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Reuters.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Αξιωματούχος της κυβέρνησης της Καταλονίας επιβεβαίωσε ότι ο αριθμός των νεκρών στην επίθεση με φορτηγάκι στη Βαρκελώνη ανέρχεται σε 13, ενώ εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί.

Ο Ισπανός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Οι δύο συλληφθέντες άνδρες δεν οδηγούσαν το φορτηγάκι της επίθεσης στη Βαρκελώνη 

Οι δύο άνδρες που συνελήφθηκαν μετά από την επίθεση με φορτηγάκι στη Βαρκελώνη όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 13 άτομα χθες έχουν σχέση με το αιματηρό συμβάν αλλά κανένας από τους δύο δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος, είπε η αστυνομία.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι άλλος ένας άνδρας που παρέσυρε δύο αστυνομικούς σε σημείο ελέγχου στη Βαρκελώνη πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση του επεισοδίου αυτού με την επίθεση με το φορτηγάκι.

Ο οδηγός του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε άτομα στην μεγάλης κίνησης λεωφόρο Ράμπλα εγκατέλειψε το όχημα πεζή και δεν φαίνεται να ήταν οπλισμένος, είπε σε συνέντευξη τύπου καταλανός αστυνομικός.

Η αστυνομία είπε ότι ένας από τους δύο συλληφθέντες είναι Μαροκινός και ο άλλος από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια στη Βόρεια Αφρική. Οι δύο άνδρες συνελήφθηκαν ξεχωριστά σε δύο κωμοπόλεις στην περιοχή της Καταλωνίας, το Ριπόλ και το Αλκανάρ.

Σε ξεχωριστές δηλώσεις, η αστυνομία είπε ότι η επίθεση με το φορτηγάκι ενδέχεται να συνδέεται με μια έκρηση σε οικία στο Αλκανάρ νωρίς το πρωί της Πέμπτης κατά την οποία ένα άτομο σκοτώθηκε και άλλο ένα τραυματίστηκε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΔΩ

17/08/2017 23:56
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βαρκελόνη, Spain

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal