Ανέκαμψε ο τουρισμός στην Τουρκία τον Ιούλιο: Πτώση στις αφίξεις από Γερμανία και Ιταλία




Συνεχίζει να ανακάμπτει ο τουριστικός τομέας στην Τουρκία, με τους ξένους επισκέπτες στη χώρα να ανέρχονται τον περασμένο Ιούλιο σε κάτι παραπάνω από 5 εκ. καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 46,3% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Τουρισμού.

Όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, η αυξητική τάση καταγράφεται από τον περασμένο Απρίλιο και έπεται μιας χρονιάς κατά την οποία η χώρα έχασε πάνω από 10 εκ. τουρίστες, λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος και του φόβου για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ωστόσο, οι αριθμοί ρεκόρ στις αφίξεις που κατέγραφε παλιότερα η Τουρκία απέχουν ακόμη αρκετά, καθώς τους πρώτους επτά μήνες του 2017 έφτασαν 3 εκ. ξένοι τουρίστες λιγότεροι σε σχέση με το 2015.

Το μεγαλύτερη μερίδα των ξένων αφίξεων προσελκύει η Αττάλεια με 1,8 εκ. – προορισμός που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Ρώσους – και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη με 1,3 εκ. τουρίστες.

Η ρωσική αγορά αποκτά δεσπόζουσα θέση στα τουριστικά δρώμενα της Τουρκίας, αφού ξεπεράστηκε η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών, με μερίδιο 14,6% του συνόλου των ξένων τουριστών.

Στη δεύτερη θέση είναι οι Γερμανοί με 11%, μια αγορά που είναι γενικά μειωμένη και αναμένεται να κινηθεί πτωτικά αν συνεχιστεί η ένταση στις σχέσεις Άγκυρας και Βερολίνου.

Λιγότερες είναι και οι αφίξεις των Ιταλών, οι οποίες σημείωσαν πτώση κατά 17% το 2017 σε σχέση με το 2016. Φέτος, μόλις 100 χιλιάδες Ιταλοί επισκέφθηκαν την Τουρκία μέχρι στιγμής.

ΚΥΠΕ – ANSAmed – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 26/08/2017 16:13

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: