Ανάγκη η επικοινωνία των νέων Κύπρου και των αποδήμων, λέει ο επίσκοπος Καρπασίας




ην ανάγκη επικοινωνίας μεταξύ των νέων απόδημων Κυπρίων και των νέων που διαμένουν στην Κύπρο επεσήμανε σήμερα ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος, μιλώντας στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ), στην παρουσία της ΝΕΠΟΜΑΚ.

Όπως ανέφερε, «αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η παράδοση μας», και εισηγήθηκε όπως η νεολαία της ομογένειας και της Κύπρου ανταλλάξουν ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να αναπτυχθεί η επικοινωνία μεταξύ τους.

Ο Επίτροπος Προεδρίας για θέματα αποδήμων Φώτης Φωτίου επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία για τη σημερινή συνάντηση ανήκει στον Επίσκοπο Καρπασίας, τον οποίο και ευχαρίστησε.

Ο Επίσκοπος Καρπασίας ανέφερε ότι «μπροστά μας σήμερα έχουμε την ελπίδα της συνέχισης της παράδοσης μας» και σημείωσε ότι ήταν σημαντικό που υπήρχαν στην αίθουσα και μεγαλύτεροι σε ηλικία απόδημοι, καθώς και νέοι που ζουν στην Κύπρο.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα της επικοινωνίας μεταξύ των νέων απόδημων Κυπρίων και των νέων που διαμένουν στην Κύπρο και ανέφερε ότι «αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η παράδοση μας».

Όπως είπε, «οφείλουμε να διαφυλάξουμε αυτόν τον τρόπο ζωής και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

Ο Επίσκοπος Καρπασίας είπε ότι οι δύο άξονες της παράδοσης είναι «η πίστη και η πατρίδα», προσθέτοντας ότι η πίστη αποτελεί πνευματική καλλιέργεια.

«Η παράδοση δεν είναι ιδεολογία», είπε ο Επίσκοπος Χριστόφορος και σημείωσε ότι η παράδοση ενώνει τους απανταχού Έλληνες και Κύπριους, διότι η πίστη και η πατρίδα είναι κοινή.

Ο Επίσκοπος Καρπασίας εισηγήθηκε όπως οι νέοι απόδημοι και οι νέοι που ζουν στην Κύπρο δώσουν τις ηλεκτρονικές τους διευθύνσεις στη Γραμματεία, η οποία θα αναλάβει να τα κοινοποιήσει σε όλους τους νέους.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε ότι η εισήγηση αυτή θα υλοποιηθεί.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Επίσκοπος Καρπασίας απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως θέματα εγκλωβισμένων.

ΚΥΠΕ – Ρεβέκκα Γρηγοριάδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 23/08/2017 11:59

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: