Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Μέι στο περιθώριο της G20: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Κίνας και Βρετανίας




Ο Κινέζος Πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε στο περιθώριο της διάσκεψης της ομάδας χωρών G20 στο Αμβούργο, με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων της Κίνας με την Βρετανία, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο πρόεδρος Σι αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με την Βρετανίδα πρωθυπουργό, στην διάσκεψη της G20, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Χανγκτσού της Κίνας, τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στην συνάντηση αυτή, προσδιορίστηκε η γενική κατεύθυνση της “Χρυσής Εποχής,” στις διμερείς σχέσεις Κίνας-Βρετανίας.

Με τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών προωθείται η στρατηγική κι αμοιβαία εμπιστοσύνη, αλλά και η ρεαλιστική συνεργασία σε πολλούς τομείς υψηλού επιπέδου, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Σι.

Την φετινή χρονιά συμπληρώνονται 45 χρόνια από την έναρξη του πλαισίου εφαρμογής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε επίπεδο πρεσβευτών, ενώ οι διμερείς σχέσεις έχουν νέες προοπτικές ανάπτυξης, τόνισε ο Κινέζος πρόεδρος.

Το Πεκίνο επιδιώκει να συνεργαστεί με το Λονδίνο, προκειμένου να καταρτιστεί μία κοινή στρατηγική συνεργασία για τον 21ο αιώνα, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και προς όφελος των δύο χωρών.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Σι επεσήμανε την ανάγκη εδραίωσης των διμερών σχέσεων υπό τη βάση μιας ενισχυμένης εμπιστοσύνης, σε στρατηγικό επίπεδο.

08/07/2017 10:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Αμβούργο, Germany

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: