H Investors Bank επεκτείνεται: Εγκαινίασε νέο υποκατάστημα στο Μέρικ του Λονγκ Άιλαντ




Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Σε μια ακόμη γειτονιά που σφύζει από Ελληνισμό επεκτάθηκε η τράπεζα Investors Bank, που εγκαινίασε τη Δευτέρα 19 Ιουνίου το 154ο υποκατάστημά της, στο Μέρικ του Λόνγκ Άιλαντ. Το υποκατάστημα βρίσκεται  στη διεύθυνση 2150 Merrick Road, Merrick, NY 11566, σχεδόν απέναντι από την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.

Παρά το γεγονός ότι για αρκετή ώρα έπεφτε ραγδαία βροχή, στα εγκαίνια το υποκατάστημα ήταν κατάμεστο από κόσμο,  ανάμεσά τους πολλοί Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες της περιοχής, ο ιερατικώς προϊστάμενος της κοινότητας Αγίου Δημητρίου π. Νικηφόρος Φακίνος, ο πρόεδρος της κοινότητας Νίκος Πουλικίδης, ο πρώην πρόεδρος και επίτροπος της κοινότητας Πίτερ Λούκας κ.α. Έντονη ήταν και η παρουσία φιλανθρωπικών και μη κερδοσκοπικών οργανισμών, τους οποίους η Investors συνδράμει, όπως η ομογενειακή Pins for Pauly που βοηθά παιδιά με λευχαιμία.

Ο π. Νικηφόρος Φακίνος στο σύντομο χαιρετισμό του καλωσόρισε την Investors Bank στο Μέρικ.

«Είναι ένα πολύ όμορφο υποκατάστημα», είπε.

Παράλληλα μιλώντας εκ μέρους του οργανισμού Pins fo Pauly ευχαρίστησε την τράπεζα γιατί χάρη στην συνδρομή της προς τον οργανισμό βοηθούνται πολλά παιδιά τα οποία πάσχουν από λευχαιμία.

«Καθώς το όνομα της τράπεζας είναι Investors, να σας πω πως εμείς επενδύουμε σε καλές πράξεις, οι οποίες αποδίδουν έναν καλύτερο κόσμο. Κι αυτό προσφέρει χαρά κι ελπίδα σε πολλά παιδιά».

Παρόντες επίσης, μεταξύ άλλων, εκ μέρους της τράπεζας, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της επιχειρησιακής λειτουργίας της Investors Ντόμινικ Κάμα, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Retail Banking Πολ Καλαμαράς, η Μαρία Οδυσσέως, ο Νίκος Παφίτης κ.α.

Ανοίγοντας την τελετή των εγκαινίων, η διευθύντρια του υποκαταστήματος Therese Mora, αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους είπε ότι η τράπεζα έχει 154 υποκαταστήματα, εκ των οποίων τα 51 στη Νέα Υόρκη.

«Το δικό μας στο Λονγκ Άιλαντ έχει τον τυχερό αριθμό 7», είπε.

Η κ. Μόρα παρουσίασε το προσωπικό του υποκαταστήματος το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στις αρχές Μαΐου, καθώς και τα ηγετικά στελέχη της τράπεζας που ήταν παρόντες.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Ντόμινικ Κάμα ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν στην Investors Bank στο Μέρικ και το Λονγκ Άιλαντ γενικότερα.

Λαμβάνοντας αφορμή την επισήμανση του π. Νικηφόρου Φακίνου για την επένδυση σε καλές πράξεις, ο κ. Κάμα είπε πως «μπορείς να πηγαίνεις καλά και την ίδια στιγμή να κάνεις το καλό».

«Είμαστε ευτυχείς που έχουμε ανάμειξη στις δραστηριότητες του οργανισμού σας καθώς και στις δραστηριότητες πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών εδώ στο Λονγκ Άιλαντ».

Μιλώντας για την Investors Bank είπε πως είναι η μεγαλύτερη τράπεζα με έδρα τη Νέα Ιερσέη, με στοιχεία ενεργητικού ύψους 24 δισεκατομμυρίων και με 100 υποκαταστήματα στη Νέα Ιερσέη.

«Ομως αναπτυσσόμαστε ταχέως κι εδώ στη Νέα Υόρκη. Έχουμε υποκαταστήματα στο Μπρούκλιν, το Κουίνς, το Μανχάταν και το Στάτεν Άιλαντ, όμως οικοδομούμε κι εδώ στο Λονγκ Άιλαντ γιατί πιστεύουμε στο Λονγκ Άιλαντ, την οικονομία του και τα σπουδαία έργα που γίνονται. Αν κι έχουμε στις διάθεσή μας πολλές επιλογές για το που θα επεκταθούμε, εμείς επιλέξαμε το Λονγκ Αϊλαντ, γιατί πιστεύουμε ότι υπάρχει πραγματική ευκαιρία για μία τράπεζα όπως η δική μας».

Ο Ντόμινικ Κάμα εξήγησε ότι λέγοντας «μία τράπεζα όπως η δική μας» εννοεί πως η Investors είναι μία διαφορετική τράπεζα.

«Είμαστε μία τράπεζα που προσπαθούμε να κάνουμε τη διαφορά στις κοινότητες που υπηρετούμε. Συνάντησα σήμερα πολλούς εκπροσώπους μη κερδοσκοπικών οργανισμών του Λονγκ Άιλαντ και πολλές απ’ αυτές που έχουν ήδη βιώσει την εμπειρία της τράπεζάς μας, μας ευχαρίστησαν για πράγματα που κάναμε. Πιστεύουμε με ειλικρίνεια ότι είναι ευθύνη μας να αποτελούμε κομμάτι της κοινότητας. Ποιο θα ήταν άλλωστε το όφελος για ένα ίδρυμα  όπως το δικό μας, αν δεν ήταν κομμάτι της κοινότητας, βοηθώντας και κάνοντας τη διαφορά; Αυτό που κάνουμε, οι τραπεζικές μας εργασίες, είναι εύκολο πράγμα. Αυτό όμως που κάνετε είναι το δύσκολο και κάνει τη διαφορά».

Ο κ. Κάμα είπε πως είναι υπερήφανος γιατί ανήκει στην Investors Bank, αλλά και που συνεργάζεται με τέτοιου ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται για ευγενείς σκοπούς.

ΠΟΛ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ

Μιλώντας στη Greek News ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Investors Bank και επικεφαλής του Retail Banking, Πολ Καλαμαράς, είπε πως η τράπεζα έχει ενθουσιαστεί με το άνοιγμα του υποκαταστήματος στο Μέρικ, που είναι το 154ο συνολικά,

«Συνεχίζουμε να επεκτεινόμαστε στο Λονγκ Άιλαντ που αποτελεί για την τράπεζα μία πολύ σημαντική αγορά. Ηδη, έχουμε αναμειχθεί με την τοπική εκκλησία και κάνουμε μαζί τους αρκετά πράγματα. Κι ευχαριστούμε όλους για τη θερμή υποδοχή που τύχαμε στην κοινότητα».

Υπενθυμίσαμε στον κ. Καλαμαρά την υπόσχεση της Investors, όταν αγόρασε από την Τράπεζα Πειραιώς την Marathon Bank, πως δεν θα ξεχάσει την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.

«Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σ’ αυτή μας την υπόσχεση κι έχουμε κάνει πολύ καλά πράγματα για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα. Κάθε Ελληνοαμερικανικός οργανισμός, μεγάλος ή μικρός, μικροί φιλανθρωπικοί οργανισμοί κι ιδίως αυτοί που ασχολούνται με τα παιδιά, ωφελούνται πολύ περισσότερο τώρα, απ’ όσο μπορούσε να τους βοηθήσει η Marathon Bank. Το καταλαβαίνετε, πως αν είσαι λίγο μεγαλύτερος, μπορείς να επενδύσεις πολύ περισσότερο στην κοινότητα. Ακολουθήσαμε λοιπόν το παράδειγμά τους κι ελπίζω η κοινότητα να αισθάνεται πως κάνουμε καλή δουλειά».

Συζητήσαμε με τον κ. Καλαμαρά που βλέπει να πηγαίνουν τα επιτόκια, μετά την αύξηση από την Ομοσπονδιακή Αποθεματική Τράπεζα.

«Η FED αύξηση τα βραχυχρόνια επιτόκια. Τα μακροχρόνια έχουν μειωθεί. Κατ’ ακρίβεια τα επιτόκια των στεγαστικών και των εμπορικών δανείων μειώνονται και οι δανειστές δεν έχουν πληγεί από αυτό το περιβάλλον».

Ο Πολ Καλαμαράς πρόσθεσε ότι σε σχέση με τους καταθέτες, υπάρχει όφελος καθώς τα επιτόκια που παίρνουν έχουν αυξηθεί κι ο ανταγωνισμός που υπάρχει οδηγεί τις τράπεζες να δίνουν καλύτερα επιτόκια.  Μας έφερε ως παράδειγμα το επιτόκια που έδινε η τράπεζα για λογαριασμό Money Market, το οποίο ήταν 1,25% και προέβλεψε να συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά, εξ αιτίας του ανταγωνισμού.

Για τα σχέδια της Investors Bank στο Λονγκ Άιλαντ, ο κ. Καλαμαράς είπε πως η τράπεζα έχει ακόμη να διανύσει πολύ δρόμο και μελετά ακόμη και την περίπτωση κάποιας εξαγοράς τράπεζας.

«Είναι μεταξύ των κομητειών που έχουμε στο στόχαστρο. Εχουμε πολύ δουλειά στο Μπρούκλιν, το Κουίνς βρίσκεται σερ πολύ καλή κατάσταση, οπότε τώρα εστιαζόμαστε στην αγορά του Λονγκ Άιλαντ».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: