Ο Κοτζιάς, ο Αντώνης Τζανακόπουλος και οι γκρίνιες σάμπως και ενοχοποιείται η συγγένεια




Την πλήρη αποδοχή των υπολοίπων μελών του νεοσύστατου Επιστημονικού Συμβουλίου του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, μου λένε ότι έχει απολαύσει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στην Οξφόρδη Αντώνης Τζανακόπουλος, παρά τις περί αντιθέτου επικρίσεις που γράφτηκαν σε μα μερίδα του Τύπου.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημμετέχει στο Επιστημονικό Συμβούλιο που σύστησε ο Νίκος Κοτζιάς, προκειμένου να προσφέρει αμισθί τις υπηρεσίες του στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της νομικής επιχειρηματολογίας της ελληνικής διπλωματίας.

Λόγω της συγγενικής σχέσης του με το κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο έγινε προσπάθεια απαξίωσης του Συμβουλίου, στο οποίο συμμετέχουν οι: Χρήστος Ροζάκης, Χάρης Παμπούκης, Φωτεινή Παζαρτζή, Αντώνης Μπρεδήμας, Παρούλα Νάσκου-Περράκη, Πέτρος Λιάκουρας και Αντώνης  Τζανακόπουλος.

Όπως υπογραμμίζεται με νόημα από κυβερνητικούς παράγοντες ο Αντώνης Τζανακόπουλος έχει σημαντικό ερευνητικό έργο και υψηλή εξειδίκευση σε θέματα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, ενώ διαθέτει πλούσιο και διεθνώς αναγνωρισμένο βιογραφικό. Έτσι, με την κριτική που του έχει ασκηθεί  «πληρώνει» τη συγγένειά του με τον νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο, απαξιώνοντας ουσιαστικά το ίδιο το Επιστημονικό Συμβούλιο. Είναι δυνατόν να ενοχοποιείται και η συγγένεια πια;

Ένα πράγμα μόνο: Να είναι προσεκτικός, και αυτός και οι υπόλοιποι, στα “νομικά” του Κυπριακού, διότι το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, προέχουν των πάντων. Κάθε πολίτης δικαιούται μίας ψήφου, όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Αυτά.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: