Η λύση του Κυπριακού πρέπει να συνάδει με τις αρχές της Ε.Ε., λέει ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας




Την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης για τη στάση της πορτογαλικής κυβέρνησης στο Κυπριακό και για τον υποστηρικτικό ρόλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε ο νέος πρέσβης της Κύπρου στην Πορτογαλία, Ανδρέας Ιγνατίου, ο οποίος επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Souza, ο οποίος υπογράμμισε ότι η λύση του προβλήματος πρέπει να συνάδει με τις αρχές και το δίκαιο της Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Πορτογαλικής Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον και τη συνεχή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος. Εξέφρασε παράλληλα τη βούλησή του για ενίσχυση της συνεργασίας και φιλίας των δύο χωρών και απηύθυνε πρόσκληση προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, να επισκεφθεί την Πορτογαλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, στην παρουσία του Υφυπουργού Προεδρίας Jose Luis Carneiro και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Εξωτερικών Ana Martinho, ο Ανδρέας Ιγνατίου διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη καθώς και ευχές για πρόοδο και ευημερία στην κυβέρνηση και τον λαό της Πορτογαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρέσβης προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε επίσης τον Πορτογάλο Πρόεδρο ότι θα εργαστεί σκληρά για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

08/06/2017 12:28 – ΚΥΠΕ – ΓΤΠ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: