Το πέμπτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΑΠΟΕΛ: Νίκησε την Ομόνοια με 3-1




Το 26ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και 5ο συνεχόμενο πανηγυρίζει ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος σε αγώνα για την 9η και προτελευταία αγωνιστική των πλέι οφ νίκησε την Ομόνοια με 1-3 κατακτώντας και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα.

Παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 10’ με γκολ του Ντάρμπισαϊρ η ομάδα του Κρίστιαν Άντερσεν κατάφερε να πετύχει την ανατροπή και με γκολ των Στάθη Αλωνεύτη στο 38’, Πιέρου Σωτηρίου στο 64’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και Βάντερ 90`+2` να πάρει την υπερπολύτιμη νίκη που της χάρισε το φετινό πρωτάθλημα μια στροφή πριν το τέλος του φετινού μαραθωνίου. Η Ομόνοια ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπρέεφελντ στο 85’. Σημειώνεται ότι γύρω στο 51` μετά τον καταλογισμό του πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ σημειώθηκε ένταση και διακοπή του αγώνα για 10`-15` περίπου λεπτά.

Στον άλλο αγώνα που διεξήχθη στη Λάρνακα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΛ παραχωρώντας στην ομάδα της Λεμεσού ισοπαλία 1-1, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από το σημείο του πέναλτι. Αρχικά η ΑΕΚ προηγήθηκε στο 32’ με τον Λαρένα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ενώ η ΑΕΛ ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο με τον Πίτι στο 54’. Η ομάδα της Λεμεσού ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 ποδοσφαιριστές καθώς αποβλήθηκε στο 90`+5` ο Φορτούνα.

Το 1-1 διατήρησε την ΑΕΚ στη 2η θέση, δύο περισσότερους από τον 3ο στη βαθμολογία Απόλλωνα ο οποίος ωστόσο αγωνίζεται αύριο απέναντι στην Ανόρθωση. Η ΑΕΛ μετά τα σημερινά αποτελέσματα εξασφάλισε και οριστικά την 4η θέση η οποία οδηγεί στο Europa League της ερχόμενης περιόδου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: