Θα συμφωνήσουν ΗΠΑ και Ρωσία; Λαβρόφ-Τίλερσον θα συζητήσουν για τις “ζώνες” σε Συρία




Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Ρεξ Τίλερσον θα συζητήσουν για «τις ζώνες αποκλιμάκωσης» στη Συρία όταν συναντηθούν στην Αλάσκα αργότερα αυτόν τον μήνα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Ο Λαβρόφ και ο Τίλερσον έχουν ήδη συμφωνήσει να συνομιλήσουν στη διάρκεια του Αρκτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Φέρμπανκς της Αλάσκας στις 10 και 11 Μαΐου.

Η Μόσχα και η Ουάσινγκτον θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για τη δημιουργία «ζωνών αποκλιμάκωσης» στη Συρία, εξήγησε ο Μπογκντάνοφ.

«Αυτές οι επαφές και οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν», τόνισε. «Εξ όσων γνωρίζω το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει ανακοινώσεις υπέρ των αποτελεσμάτων (των συζητήσεων) στην Αστάνα».

Νωρίτερα ρωσικά πρακτορεία μετέδωσαν ότι ο Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη Συρία, δήλωσε ότι οι «ζώνες αποκλιμάκωσης» θα είναι κλειστές και για τα αεροσκάφη των ΗΠΑ και του διεθνούς συνασπισμού.

Η Ρωσία και το Ιράν, σύμμαχοι του Μπασάρ αλ-Άσαντ, και η Τουρκία, που υποστηρίζει τους αντάρτες, υιοθέτησαν χθες Πέμπτη στην Αστάνα ένα ρωσικό σχέδιο για την εμπόλεμη Συρία που έχει στόχο τη δημιουργία ασφαλών ζωνών ώστε να εγκαθιδρυθεί μια βιώσιμη εκεχειρία σε πολλές περιοχές.

05/05/2017 14:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- Sputnik
Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: