Κατονομάστηκε επισήμως ως θύμα της επίθεσης του Μάντσεστερ η γλυκειά Σάφι Ρόουζ Ρούσσου




Ως το δεύτερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης του Μάντσεστερ κατονομάστηκε και επισήμως η 8χρονη Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, Αγγγλοκύπρια τρίτης γενιάς.

Το μικρό κορίτσι είχε μεταβεί στο Μάντσεστερ από την κομητεία του Λάνκασιρ όπου ζούσε με τη μητέρα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της για να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Η μητέρα του κοριτσιού Λίζα και η αδερφή της Άσλει τραυματίστηκαν και διαμετακομίστηκαν σε διαφορετικά νοσοκομεία, χωρίς να θεωρείται ότι διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Ο πατέρας της 8χρονης Ανδρέας Ρούσσου έχει κυπριακή υπηκοότητα, όχι όμως η σύζυγος και οι κόρες του. Ο ίδιος γεννήθηκε στην Κύπρο και αργότερα μετακόμισε στη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λίβερπουλ.

Ο αδερφός του πατέρα και θείος της 8χρονης έχει ενημερωθεί από τις αρμόδιες κυπριακές αρχές και μεταβαίνει στη Βρετανία για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια και για να βοηθήσει με τις τυπικές διευθετήσεις.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Tarleton όπου φοιτούσε η Σάφι Ρόουζ την περιέγραψε ως ένα «όμορφο μικρό κορίτσι με κάθε έννοια της λέξης».

Ο Κρις Απτον πρόσθεσε ότι «Την αγαπούσαν όλοι και η ζεστασιά και ευγένειά της θα μείνουν με στοργή στη μνήμη όλων. Η Σάφι ήταν ήσυχη και προσγειωμένη με δημιουργικό ταλέντο».

Έκανε επίσης λόγο για «τρομερό σοκ» και συμπλήρωσε ότι το σχολείο θα παρασταθεί στους αγαπημένους συμμαθητές του αδικοχαμένου κοριτσιού.

ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ…

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Μάντσεστερ 23/05/2017 16:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: