Αριάνα Γκράντε: Μια σταρ των εφήβων, συγκλονισμένη από την τραγωδία στο Μάντσεστερ




Η αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ Αριάνα Γκράντε, της οποίας η συναυλία χθες βράδυ σφραγίστηκε από μια πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Μάντσεστερ της βορειοδυτικής Αγγλίας, είναι μια από τις αγαπημένες σταρ των εφήβων.

Αν και το τελευταίο της άλμπουμ φέρει τον τίτλο «Dangerous Woman», η Αριάνα δεν είναι εξοικειωμένη με αντιπαραθέσεις και σκάνδαλα.

Η ίδια δήλωσε «συντετριμμένη» από την επίθεση αυτοκτονίας στον συναυλιακό χώρο Manchester Arena που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και παιδιά, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναυλίας. «Συντετριμμένη, από τα βάθη της καρδιάς μου, φοβερά λυπημένη, δεν έχω λόγια», έγραψε σήμερα στο Twitter η 23χρονη τραγουδίστρια.

Η Γκράντε ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την παγκόσμια περιοδεία της μετά την τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με το TMZ. Αποφάσισε να μην δώσει συναυλίες στο Λονδίνο αυτή την εβδομάδα όπως ήταν προγραμματισμένο και να αναστείλει όλη την περιοδεία της στην Ευρώπη. Επρόκειτο να εμφανιστεί εκτός από το Λονδίνο, στο Βέλγιο, στην Πολωνία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία.

Γεννημένη στη Φλόριντα από καθολική οικογένεια ιταλικής καταγωγής έκανε το ντεμπούτο της πολύ μικρή συνοδεύοντας τους τραγουδιστές ενός μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ στη Νέα Υόρκη.

Ένας ρόλος στην κωμική σειρά «Victorious» της επιτρέπει να καλλιεργήσει μια εικόνα εφηβική, την οποία διατηρεί πιάνοντας συχνά κοτσίδες τα μαλλιά της ή φορώντας στέκα με αυτάκια στο κεφάλι.

Κοινό στην προεφηβεία

Με την πάροδο του χρόνου και έχοντας ηχογραφήσει τρεις δίσκους στο στούντιο, το στυλ της έγινε σταδιακά πιο αισθησιακό.

Όμως αντίθετα με την Μάιλι Σάιρους, μια άλλη σταρ με την οποία τη συγκρίνουν μερικές φορές, η Αριάνα Γκράντε δεν έπαψε με την εικόνα της να είναι μια σταρ για τους εφήβους. Η λέσχη των θαυμαστών της, «Arianator», απαρτίζεται από κοριτσάκια τα οποία χάρη σε αυτήν πήγαν στις πρώτες τους συναυλίες.

Το 2015 ξεχώρισε με το φεμινιστικό της μανιφέστο, στο οποίο επέκρινε την προσοχή που δίδεται στην αισθηματική ζωή των γυναικών, συγκεκριμένα στη δική της. «Ο μισογυνισμός και τα δύο μέτρα και δύο σταθμά συνεχίζουν να υφίστανται», είχε γράψει η Αριάνα Γκράντε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μόνο στο Twitter έχει 45 εκατομμύρια ακόλουθους.

«Ανυπομονώ να ζήσω σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται πλέον σύμφωνα με αυτούς ή αυτές που βγαίνουν έξω, παντρεύονται,  συνδέονται, σύμφωνα με τις σεξουαλικές τους σχέσεις (ή όχι), αλλά για την αξία τους ως άτομα», είχε πει.

Τον περασμένο μήνα σε συνέντευξή της στο Cosmopolitan αποκάλυψε ότι άρχισε η ίδια να διευθύνει τις παραστάσεις της «από ψηλά στα χαμηλά», καθώς δεν ήθελε πλέον να αφήσει τις υποθέσεις της να τις διαχειρίζονται άλλοι. «Τώρα, είμαι εντελώς υπεύθυνη και αυτό είναι μια απίστευτη εμπειρία».

Η Γκράντε απασχολεί μερικές φορές τις ταμπλόιντ, όπως κάθε διασημότητα που σέβεται τον εαυτό της. Το 2015 μαγνητοσκοπήθηκε με έναν από τους χορευτές της την ώρα που έγλειφε έναν λουκουμά μουρμουρίζοντας: «σιχαίνομαι την Αμερική».

Στη συνέχεια εξήγησε ότι είναι περήφανη που είναι Αμερικανίδα και επέκρινε απλά τη ροπή της χώρας της προς το υπερβολικά πολύ φαγητό.

Η Γκράντε γενικά αποφεύγει να εκφράζεται για ευαίσθητα ζητήματα, εκτός από τις αναφορές της στην προτίμησή της στη χορτοφαγία της ως τρόπο καταπολέμησης των δεινών που υφίστανται τα ζώα.

Η ίδια δήλωσε ότι απομακρύνθηκε από την εκκλησία εξαιτίας των θέσεων της για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και ότι μάλλον ενδιαφέρεται για το ρεύμα του ιουδαϊκού μυστικισμού Καμπάλα, το οποίο προσήλκυσε και τη Μαντόνα.

Όταν βραβεύτηκε το 2015 στα Αμερικανικά Μουσικά Βραβεία συνοδευόταν από τη γιαγιά της, την αποκαλούσε τρυφερά «ma nonna».

A.Γεωργίου ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: