Αν δεν αντιμετωπίσουμε δραστικά το μεταναστευτικό, θα υπονομεύσει τα θεμέλια της ευρωπαϊκής ενοποίησης, δηλώνει η Βόζεμπεργκ




Για τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με φόντο το μεταναστευτικό, την τρομοκρατία, το Brexit και τις σχέσεις με την Τουρκία, μιλάει απόψε σε πολιτική εκδήλωση στο Χαλάνδρι η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Ανησυχούμε αν η Ευρώπη έχει πάρει τα μηνύματα αλλαγής πολιτικής, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελίζα Βόζεμπεργκ, τονίζοντας ότι η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου αφαιρεί τον τρίτο σημαντικότερο οικονομικό πόρο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού και την κατ’ εξοχήν φιλελεύθερη αντίληψη περί εμπορίου. Κάτι σημαντικό αλλάζει, τονίζει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη ομιλία του επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ευρωκοινοβούλιο, που ήταν «αυστηρός» και απείλησε με κυρώσεις τις χώρες που δεν συμμορφώνονται με τις αποφάσεις για μετεγκατάσταση, τάχθηκε υπέρ της λήψης σκληρών αποφάσεων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως λ.χ. «οικονομικές κυρώσεις».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνδυαστούν με τη χρηματοδότηση των χωρών προέλευσης των προσφύγων και μεταναστών, με τη μορφή της εκπαίδευσης ή των ιδιωτικών επενδύσεων, αλλά και με μια καινούργια στρατηγική με την Τουρκία». Διαφορετικά, όπως είπε, «θα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας το πρόβλημα, το οποίο θα τροφοδοτεί τον ευρωσκεπτικισμό και την ακροδεξιά και θα υποσκάπτει τα θεμέλια της ενοποίησης».

Η Ελίζα Βόζεμπεργκ διέκρινε τρεις περιπτώσεις χωρών που αρνούνται να δεχθούν πρόσφυγες στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης: Αυτές που αρνούνται ρητά και πλήρως, όπως η Ουγγαρία και η Πολωνία, άλλες που δέχονται επιλεκτικά, με βάση το προφίλ του πρόσφυγα και μια τρίτη κατηγορία που λένε «ναι», αλλά καθυστερούν υπερβολικά και εσκεμμένα.

24/05/2017 10:27
Νίνα Μελισόβα, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: