Πέσαμε σε ομίχλη και προσκρούσαμε σε καλώδια ρεύματος, λέει η αρχιλοχίας Πλεξίδα




Την αποκάλυψη ότι το ελικόπτερο το οποίο κατέπεσε χθες, Τετάρτη, στο Σαραντάπορο του νομού Λαρίσης, βρέθηκε να πετάει χαμηλά λόγω περιορισμένης ορατότητας των χειριστών εξαιτίας ξαφνικής, πυκνής νέφωσης, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε καλώδια της ΔΕΗ, φέρεται να έκανε στην πρώτη της κατάθεση η μηχανικός που ήταν το μόνο από τα 5 μέλη του πληρώματος που επέζησε, και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

«Πετούσαμε πολύ χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως και μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Όλα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος εγώ έχασα τις αισθήσεις μου, και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα, ήταν σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», κατέθεσε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στις στρατιωτικές Αρχές που διερευνούν τα ίδια του δυστυχήματος.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο «Χιούι» (UH-IH), κατέπεσε χθες, Τετάρτη το πρωί, στην τοποθεσία Σαραντάπορο. Επρόκειτο για πτήση ρουτίνας αρχικώς από τη Λάρισα στη Κοζάνη και εν συνεχεία για επιτήρηση των βορειοδυτικών συνόρων της Ελλάδας.

Τέσσερα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. Διασώθηκε μόνο η Βασιλική Πλεξίδα. Ένας υπάλληλος της ΔΕΗ που βρέθηκε από τους πρώτους στο σημείο όπου συνετρίβη το ελικόπτερο, δήλωσε πως μετέβη εκεί κατόπιν παραπόνων πολιτών για διακοπή του ρεύματος στην εγγύς περιοχή.

Προχωρώντας σε προς δύσβατο έδαφος, εντόπισε με άλλον συνάδελφό του τα συντρίμμια.

«Είδα μια κοπελίτσα, καθόταν σαν σε κάθισμα, κάτω στο χώμα, και ήταν χτυπημένη», είπε ο τεχνικός της ΔΕΗ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.
Διαπίστωσε ότι η κοπέλα είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, και ειδοποίησε αστυνομία και γιατρούς οι οποίοι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, του ζήτησαν να μείνει στο πλευρό της.

«Μου είπαν κάθε πέντε λεπτά να της μιλάω. Τη ρώτησα αν θέλει νεράκι, της σκούπισα τα χείλη γιατί ήταν μέσα στα αίματα. Ήταν πολύ σοκαρισμένη η κοπέλα».

Τα άλλα μέλη του πληρώματος, συμπλήρωσε ο υπάλληλος της ΔΕΗ, ήταν μέσα στο ελικόπτερο. Ήμουν συνέχεια δίπλα στη κοπέλα, αλλά περίμενα κάποιος να βγει έξω. Δυστυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν ήδη νεκροί.

20/04/2017 10:36 / ΚΥΠΕ – Ελλάδα/ΑΘΗΝΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: