Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η απόφαση του Κακουργιοδικείου Πάφου για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ, η επιστροφή του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Μπαρμπαρός στα κυπριακά χωρικά ύδατα και ο τομέας της ενέργειας απασχολούν τον Τύπο σήμερα. Άλλα θέματα αφορούν τις εκλογές στη Γαλλία αύριο, οι προσλήψεις στην Αστυνομία, οι αλλαγές στο ΚΟΚ, η νέα πρόταση για τον ΓεΣΥ κά

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Ένοχοι και οι `5`” γράφει ότι με το ένα πόδι στη φυλακή είναι οι Σαρίκας, Μιχαηλίδης, Ευσταθίου, Βασιλείου και Σιαπλής για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ στην Πάφο. Αλλού αναφέρει ότι εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση στη Βενεζουέλα, όπου οι πολίτες της χώρας καθημερινά δίνουν μάχες εναντίον του Προέδρου Μαδούρο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι προαγωγές και προσλήψεις θα γίνουν στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Η “Σημερινή” με τίτλο “`Βάρβαρος` ξανά στα κυπριακά νερά” γράφει ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο πλέει προς την Αμμόχωστο και οι Τούρκοι εξέδωσαν νέα Navtex αψηφώντας την προσπάθεια αναθέρμανσης των συνομιλιών. Αλλού γράφει για χτύπημα λίγο πριν από την κάλπη στη Γαλλία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι έχουμε Σαββατοκύριακο με σκόνη και μίνι καύσωνα.

Ο “Φιλελεύθερος” με τίτλο “Κινήσεις σε γκρίζο φόντο” γράφει ότι οι Τούρκοι επιχειρούν να δημιουργήσουν νέα δεδομένα εντός και πέριξ της Κύπρου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι μέχρι και 500% αύξηση θα αυξηθούν τα πρόστιμα στα τροχαία αδικήματα ενώ θα διπλασιαστούν σε πολλές περιπτώσεις και οι βαθμοί ποινής. Αλλού αναφέρει ότι χαρτογράφηση εγκλημάτων κάνει η Αστυνομία που θα εστιάζει σε περιοχές με σοβαρά αδικήματα για καλύτερα μέτρα.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Ενεργειακοί ερασιτεχνισμοί και αδράνεια” γράφει ότι ύστερα από 4 χρόνια σχεδιασμών και περιπλανήσεων η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ θυμήθηκαν το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου. Αλλού γράφει για νέα πρόταση Παμπορίδη για τις συνεισφορές στο ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ένας στους τέσσερις εργαζομένους είναι αδήλωτος.

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/04/2017 09:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: