Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η απαγωγή τετράχρονου κοριτσιού από κουκουλοφόρους στη Λευκωσία, οι διεργασίες για τις προεδρικές εκλογές τόσο στο ΔΗΚΟ με τη χθεσινή απόφαση για υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου όσο και στο πολιτικό γραφείο του ΑΚΕΛ, η πρόταση των κυπριακών αρχών για αγορά πληροφοριών από τον δημιουργό της λίστας Λαγκάρτ, η μηδενική απόδοση του αποθεματικού του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οι σχέσεις Προεδρικού – ΔΗΣΥ και η έλλειψη πόρων και προσωπικού στο Τμήμα Δασών, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Παρασκευής.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Γκανγστερική απαγωγή ανήλικου παιδιού», γράφει στο κύριο θέμα της ότι Νορβηγός έστειλε δύο κουκουλοφόρους και απήγαγαν από το νηπιαγωγείο στη Λευκωσία το τετράχρονο κοριτσάκι του, το οποίο διέμενε με την Κύπρια πρώην σύζυγό του. Σε άλλο θέμα με τίτλο «Θεαματική πρόοδος στις συνομιλίες» γράφει ότι οι διαπραγματεύσεις πέτυχαν σημαντικές συγκλίσεις για τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συνελήφθη στην Τουρκία ένας Κύπριος τζιχαντιστής.

Η «Σημερινή», με κύριο τίτλο «Αγοράζουμε πληροφορίες από Φαλτσιανί», γράφει ότι αγορά υπηρεσιών, όχι μόνο από τον ίδιο, αλλά και από την ομάδα συνεργατών του, αφορά η πρόταση που έκαναν οι κυπριακές αρχές στον Γάλλο-ιταλό δημιουργό της λίστας Λαγκάρτ Ερβέ Φαλτσιανί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος πήρε πανηγυρικά το χρίσμα του κόμματός του για τις Προεδρικές εκλογές με καθολική στήριξη. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε Ινδούς να επενδύσουν στην Κύπρο.

Ο «Φιλελεύθερος», με κύριο τίτλο «€7 δισ. με μηδέν επιτόκιο», γράφει ότι συνολικά €7 δισεκατομμύρια αποθεματικό του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΤΚΑ) δεν αποδίδει τίποτα στο ταμείο, αφού είναι κατατεθειμένο στο κράτος μέσω του Γενικού Λογιστηρίου με μηδενικό επιτόκιο. Αλλού γράφει ότι έδωσαν κι άλλη ελπίδα στο ΓΕΣΥ για το οποίο το κλίμα είναι εκρηκτικό και ο διάλογος ζωντανός. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ύστερα από συμφωνία με το ΤΕΠΑΚ επιστρατεύονται Drones στις έρευνες για αγνοούμενους.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Αφουγκράζεται την κοινωνία το ΑΚΕΛ» γράφει ότι με το βλέμμα στις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών ξεκίνησε χθες η συζήτηση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές. Αλλού αναφέρεται στην απαγωγή 4χρονης μπροστά στα μάτια της μητέρας της στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι φαρμακερές παραμένουν οι τιμές των φαρμάκων με παραλείψεις των φαρμακευτικών υπηρεσιών υπέρ των συμφερόντων των φαρμακέμπορων και φαρμακοποιών.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Κορίτσι, 4, απήχθη από το σχολείο της», γράφει ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Νορβηγό πατέρα του κοριτσιού ο οποίος έβαλε δύο άντρες να την απαγάγουν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε ανέφερε ότι οι συνομιλίες πάνε καλύτερα απ` ό,τι φαίνεται. Αλλού γράφει ότι οι εργαζόμενοι στις τοπικές αρχές έκαναν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη πόρων για τους δήμους.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εκρηκτικές σχέσεις Προεδρικού – ΔΗΣΥ» και γράφει ότι υπό δυσμένεια βρίσκεται ο Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον Αναστασιάδη να στηρίζεται σε επίδοξους μνηστήρες της ηγεσίας του ΔΗΣΥ. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος βρίσκεται ξανά στο μάτι του κυκλώνα για ξέπλυμα χρήματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε προεκλογική με βρόμικο πόλεμο κατά της αριστεράς.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Το κυπριακό Ποντίκι», τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ο Νικόλας κερδίζει», γράφοντας ότι αυτό αποφάνθηκαν επαφές, έρευνες και συζητήσεις στο ενδιάμεσο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι συγκλονισμένη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την απαγωγής της μικρής Μαρί. Αλλού γράφει ότι παρά τις απανωτές παρανομίες της Τουρκίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πράξει όπως έπραξε το 2014, όταν αποχώρησε από τις διαπραγματεύσεις λόγω της τουρκικής NAVTEX.

Η εβδομαδιαία αγγλόγλωσση “The Cyprus Weekly”, γράφει στο κύριο θέμα της με τίτλο «Απροετοίμαστοι για τη μάχη», ότι η Κύπρος μπορεί να βρεθεί απροετοίμαστη για μια άλλη καταστροφική πυρκαγιά αυτό το καλοκαίρι, αφού το Τμήμα Δασών συνεχίζει να παλεύει με την ελλειπή χρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σοκαριστική απαγωγή παιδιού στη Λευκωσία από κουκουλοφόρους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Αγγλοκύπριος συνελήφθη ως ύποπτος για διασυνδέσεις με τον ISIS.

ΚΥΠΕ – Θάλεια Νεοφύτου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/04/2017 09:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: