Γιατί οι κομμουνιστές του ΑΚΕΛ κυνηγούν τον Νίκο Κοτζιά; Μα προφανώς επειδή χάλασε τη …σούπα




Από τα απίστευτα και εξωφρενικά… Για να μην μιλήσω για “άγριο κυνηγητό” του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ εναντίον του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, ο οποίος ως συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι και σύντροφος των Κυπρίων Ακελικών.

Τι συνέβη, λοιπόν, και εξοργίστηκαν οι πάντες στην Κύπρο, ενώ προκλήθηκε και αναταραχή στο ΑΚΕΛ;

Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Άντρος Κυπριανού έθεσε στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη θέμα για την επιστολή του Νίκου Κοτζιά προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία αφορούσε την προκλητική συμπεριφορά του Νορβηγού Ατλαντιστή  Άιντα εναντίον της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, την περασμένη Δευτέρα, ο κ. Κυπριανού ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του πει κατά πόσο η κυπριακή Κυβέρνηση γνώριζε πριν αποσταλεί στη Νέα Υόρκη για την επιστολή του κ. Κοτζιά, Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί εάν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Αθήνας και της Λευκωσίας, πριν αποσταλεί αυτή στον κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Επιπροσθέτως ο ηγέτης του ΑΚΕΛ ρώτησε τον Πρόεδρο κατά πόσο «δικαιούται ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών να εγείρει τέτοιο θέμα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ”.

Κύριε ελέησον τον δούλο σου…

Ο Πρόεδρος απάντησε στον κ. Κυπριανού ότι η Λευκωσία ήταν ενημερωμένη για την επιστολή ενώ παράλληλα του υπέδειξε πως και βεβαίως η Ελλάδα δικαιούται να εγείρει θέμα Άιντα και τις ενέργειες του υπέρ της τουρκικής αξιώσεως για την εφαρμογή για Τούρκους υπηκόους στην Κύπρο των τεσσάρων ελευθεριών που ισχύουν στην Ε.Ε.

Όσοι άκουσαν τον διάλογο έμειναν άφωνοι. Και για την επιθετικότητα του κ. Κυπριανού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά κυρίως για τον πόλεμο εναντίον του κ. Κοτζιά, ο οποίος ομολογουμένως με τις ιδέες του δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στον κατοχικό ηγέτη Ακιντζί και στους πάτρωνες του στην Άγκυρα.

Σημειώνω -και περιμένω διάψευση- ότι οι ηγέτες του ΑΚΕΛ είχαν ζητήσει από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την αποπομπή του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών…

Ντροπής πράγματα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: