ΕΔΕΚ: Οι δηλώσεις Ακιντζί επιβεβαιώνουν την παρελκυστική πολιτική της τ/κ πλευράς




“Η ευθύνη των Η.Ε δεν είναι η γεφύρωση θέσεων αλλά η προώθηση των αρχών λειτουργίας και των αποφάσεων του οργανισμού για την Κύπρο”, αναφέρει η ΕΔΕΚ

“Οι δηλώσεις του κ. Ακιντζί στην ουσία επιβεβαιώνουν την παρελκυστική πολιτική που προτίθεται να ακολουθήσει η Τουρκοκυπριακή πλευρά στις συνομιλίες με προφανείς στόχους να αποφύγει την κατάθεση οποιωνδήποτε προτάσεων επί των ουσιωδών πτυχών του κυπριακού:

αποχώρηση στρατευμάτων
εποίκων
κατάργηση εγγυήσεων
σύστημα ασφάλειας
εδαφικό

“Όλο αυτό αποσκοπεί στο να μεταφέρει τη συζήτηση σε μια διαδικασία με στόχο την αποκόμιση πρόσθετων ωφελημάτων στα θέματα διακυβέρνησης και του περιουσιακού.

“Δεύτερος στόχος η παγίωση της πενταμερούς διάσκεψης η οποία ουσιαστικά αποτελεί τον προθάλαμο είτε για την υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας σε επίπεδο κοινότητας είτε την αναβάθμιση του ψευδοκράτους σε επίπεδο κρατικής οντότητας.

“Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αποφύγει τον εγκλωβισμό του σε μια τέτοια διαδικασία και να επιμείνει η συνέχιση των συνομιλιών να εστιαστεί στα ουσιώδη θέματα που αφορούν τη διεθνή πτυχή του προβλήματος ώστε να διαφανεί κατά πόσο η Τουρκία επιθυμεί την επίλυση του προβλήματος.

“Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να αποφύγει την παρείσφρηση με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο επιδιαιτησίας.

“Η ευθύνη των Ηνωμένων Εθνών δεν είναι η γεφύρωση των θέσεων αλλά η προώθηση των αρχών λειτουργίας του Ηνωμένων Εθνών και των αποφάσεων τους για την Κύπρο”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/04/2017 13:00

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: