ΔΗΚΟ: Επιβάλλεται ολική αξιολόγηση της κατάστασης στην Τουρκία και νέα στρατηγική




“Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία, καθιστά ακόμα πιο επιβεβλημένη την ολική αξιολόγηση της κατάστασης στη χώρα και την εφαρμογή νέας στρατηγικής έναντι της Τουρκίας”, αναφέρει το ΔΗΚΟ.

“Το γεγονός ότι ο Ερντογάν οριακά κατάφερε να επιτύχει την έγκριση των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων, προκαλεί σοβαρές υποψίες ότι επίκειται περαιτέρω σκλήρυνση της τουρκικής στάσης, τόσο στο κυπριακό, όσο και έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Ειδικά για το κυπριακό, οι προβληματισμοί εντείνονται από τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη, ο οποίος τρεις ημέρες πριν την επόμενη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, διατύπωσε νέες απειλές για την άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας για εκμετάλλευση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης.

“Σε οποιαδήποτε περίπτωση, οι εξελίξεις στην Τουρκία, που εισέβαλε και συνεχίζει να κατέχει μεγάλο μέρος των εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάλλεται να μελετώνται, για να καθοριστεί η ανάλογη στρατηγική στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό, πολύ περισσότερο που η ακολουθούμενη στρατηγική και πολιτική έχει, εκ του αποτελέσματος, αποτύχει να δημιουργήσει προοπτική συμφωνίας.

“Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητεί επανειλημμένα να συγκληθεί άμεσα το Εθνικό Συμβούλιο, με την ελπίδα να υπάρξει αυτή τη φορά ουσιαστική συν- διαβούλευση, για τη χάραξη νέας στρατηγικής”, καταλήγει.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 17/04/2017 12:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: