Αυτός παίζει ταμπούρλο και οι δικοί μας χορεύουν: Ενέδωσαν στον εκβιασμό του κατοχικού ηγέτη




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Είναι τόσο προβλέψιμοι. Όλοι τους. Από τον πρώτο πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι τον Νορβηγό υπηρέτη της Τουρκίας, τον Ατλαντιστή Έσπεν Άιντα και τους αρχηγούς των μεγάλων πολιτικών κομμάτων της νήσου, του δεξιού ΔΗΣΥ και του αριστερού ΑΚΕΛ. Και είναι όλα τόσο σικέ και κατασκευασμένα και προαποφασισμένα, που νοιώθει ο κάθε πολίτης αυτή την απίστευτη σιχαμάρα για τις βρωμιές, πολιτικές και οικονομικές, που κυριαρχούν στο κομματικό σκηνικό της Κύπρου.

Είναι τόσο φρέσκα τα πράγματα, που δεν χρειάζεται καν να τα υπενθυμίσω. Αλλά θα το πράξω διότι όλα έχουν τη σημασία τους..

  • Οι ακροδεξιοί του ΕΛΑΜ κάνουν μία πρόταση για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Ο Συναγερμός τα χρειάζεται -στην πραγματικότητα «τα κάνει απάνω του» όταν συνειδητοποιεί ότι το ΕΛΑΜ παίζει στο «εθνικόφρονο» γήπεδό του- και επιλέγει την αποχή, για τον απλούστατο λόγο ότι αντιλαμβάνεται ότι οι ακροδεξιοί επιχειρούν διείσδυση στο κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.
  • Για το ΑΚΕΛ ότι και να πούμε είναι λόγια που τα παίρνει ο αέρας. Ο δογματισμός των ανθρώπων του κομμουνιστικού κόμματος σε όλα τα θέματα, και ειδικά το Κυπριακό, δεν έχει κανένα όριο. Ξεπέρασαν και τον «παππού» Στάλιν, ο οποίος ήταν τόσο Δημοκρατικός ηγέτης, ώστε διέταξε την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ιστορία της ανθρωπότητας.
  • Ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί αντιδρά μετά τις κραυγές του ΑΚΕΛ και των οπαδών της «όποιας λύσης». Δέχεται την «πάσα» από τις ελεύθερες περιοχές και δεν χάνει την ευκαιρία. Εγκαλεί με τον χειρότερο τρόπο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον προσβάλει δημόσια και απειλώντας θεούς και δαίμονες αποχωρεί από τις συνομιλίες. Ο κ. Αναστασιάδης σιωπά στις ύβρεις, πετά και αυτός την «κορώνα» του με ιδιαίτερη προσοχή, και το κάνει για τις μάζες, διότι έρχονται εκλογές.

Μέχρι και ο ακραία φιλότουρκος Άιντα παραδέχθηκε ότι την ευθύνη για την παύση των διαπραγματεύσεων την είχε αποκλειστικά ο Ακιντζί, ο οποίος -όπως το πάει το γράμμα- θα μας αναγκάσει να ξεχάσουμε τον άλλο επικίνδυνο εθνικιστή, τον Ραούφ Ντενκτάς. Και είναι μία διαπίστωση που ακούω ότι την έκανε και ο κ. Αναστασιάδης, αν και δημόσια μου είπε ότι επιμένει πως ο κατοχικός ηγέτης παραμένει «εραστής» της ειρήνης. Θα έλεγα τι είδος εραστή είναι ο κ. Ακιντζί, ο οποίος παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο στρατόπεδο του Ιμάμη Γκιουλέν, κάτι που κρύβει σαν κόρη οφθαλμού, αλλά δεν ενοχλείται από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον χρησιμοποιεί για να παίξει ένα πολύ άσχημο ρόλο εναντίον της Κύπρου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: