Κίνημα Αλληλεγγύη: Η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο για να μην αρχίσουν οι γεωτρήσεις




“Την ώρα που τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούσαν μάταια να πείσουν την τουρκική πλευρά να επιστρέψει στις συνομιλίες, η Άγκυρα εξέδωσε NAVTEX, με την οποία δεσμεύει παράνομα θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου για ασκήσεις, μόλις 28 χιλιόμετρα ανοιχτά του λιμανιού της Πάφου”, αναφέρει το Κίνημα Αλληλεγγύη.

“Κάθε φορά που οι Τούρκοι βάζουν έναν όρο, αμέσως έρχεται ένας άλλος όρος, ακόμα πιο σκληρός. Γνωρίζουν την στρατιωτική τους ισχύ, γνωρίζουν ότι η ΕΦ έχει να εξοπλιστεί 10 χρόνια, γνωρίζουν ότι η Ελλάδα ασχολείται να κουμαντάρει τον τουρκικό στόλο μέσα στο Αιγαίο και για αυτό απειλούν την Κύπρο με τον χειρότερο τρόπο.

“Αυτό δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Σελινόπουλος, και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρη η απαίτηση Ακιντζί να μην αρχίσουν οι γεωτρήσεις και να μην ισχύσουν τα συμφωνηθέντα με Ισραήλ και Αίγυπτο αλλά να πάει ο αγωγός κατευθείαν στην Τουρκία”.

Καταλήγοντας σημείωσε: “Οι λεονταρισμοί Αναστασιάδη ενόψει των Προεδρικών εκλογών δυστυχώς δεν έχουν καμία βαρύτητα. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακαλεί τον Ακιντζί να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες, με τους ίδιους ακριβώς όρους όπως πριν, και στην πολιτική του «δώστα όλα”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/03/2017 14:52

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: