Πολύ ύποπτη η νέα τουρκική NAVTEX 244/17: Είναι η απάντηση στις δηλώσεις του Κοτζιά;




Στην χερσόνησο του Άθω και στην Θάσο στέλνει τώρα η Άγκυρα για έρευνες το ερευνητικό σκάφος TCG Cesme αμφισβητώντας πλήρως  τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας ακόμη και σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά του 25ου μεσημβρινού που αποτελεί το όριο  των πάγιων διεκδικήσεων της εις βάρος της Ελλάδας.

Η κίνηση αυτή της Αγκύρας εκδηλώνεται λίγες ώρες μετα τα σκηνοθετημένα «επεισόδια» στα Ίμια  με την προσέγγιση σκαφών του τουρκικού Λιμενικού, που προκάλεσαν την αντίδραση της Αθήνας με τον Νίκο Κοτζιά να προειδοποιεί ότι «δεν θε είμαστε για πάντα ανεκτικοί..»

Με την NAVTEX 244/17 η Τουρκία αναγγέλλει ότι  το TCG CESME θα πραγματοποιήσει  υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες  από τις 22 Φεβρουάριου και «μέχρι νεοτέρας»  στην περιοχή η οποία εκτείνεται μεταξύ του Άθω, της Θάσου, της Λήμνου και της Σαμοθράκης. Σε μια περιοχή που εχει δεσμεύσει παράνομά για πραγματοποίηση ασκήσεων για διάρκεια ενός χρόνου.

Με την NAVTEX 181/17 η Τουρκία είχε αναγγείλει στις 9 Φεβρουάριου υδρογραφικές και  ωκεανογραφικές έρευνες  σε μια μεγάλη περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου νοτίως του Αη Στράτη και παλι με το σκάφος TCG Cesme .

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: