Πληρωμές από τη Βρετανία έως το 2023 θέλει η Κομισιόν, παρά το Brexit, γράφει η Daily Telegraph




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί ότι η Βρετανία θα πρέπει να συνεχίσει να συνεισφέρει οικονομικά σε κοινοτικά προγράμματα έως το 2023, δηλαδή έως και τέσσερα χρόνια μετά από το Brexit σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα.

Τη θέση αυτή αποκαλύπτει η Daily Telegraph, γράφοντας ότι διατυπώθηκε από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ σε συνάντηση με αξιωματούχους των 27 χωρών-μελών της ΕΕ, πλην Βρετανίας.

Στόχος της Κομισιόν είναι η κάλυψη μιας χρηματοδοτικής «μαύρης τρύπας» ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στον κοινοτικό προϋπολογισμό, που θα προκύψει από τη βρετανική έξοδο.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να καταβάλλει η Βρετανία το ποσό σε δόσεις από την ημέρα αποχώρησης το 2019 έως το 2023, όταν κορυφώνονται οι χρηματοδοτικές απαιτήσεις του επταετούς κύκλου του κοινοτικού προϋπολογισμού».

Σημειώνεται πάντως ότι η Πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει υποσχεθεί στους Βρετανούς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να δίνει «τεράστιες εισφορές» στον ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό.

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός – Βρετανία/Λονδίνο 21/02/2017 12:47

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: