Οικολόγοι: Η Τουρκία και ο Ακιντζί να τεντώνουν το σχοινί, με επίσκεψη Τσαβούσογλου, συνεντεύξεις




|Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα ίσως αποδειχθεί προπομπός περαιτέρω κλιμάκωσης της αδιαλλαξίας επί της ουσίας του Κυπριακού”, αναφέρει ανακοίνωση των Οικολόγων.

“Η Τουρκία και ο Ακιντζί όχι μόνο δε φαίνονται διατεθειμένοι να ρίξουν τους τόνους ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στις συνομιλίες, αλλά φαίνεται να τεντώνουν το σχοινί.

“Ο κατοχικός ηγέτης με συνεχόμενες παρεμβάσεις του και συνεντεύξεις, κατηγορεί τους Ελληνοκύπριους, τον προεδρο Αναστασιαδη και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

“Η Τουρκία στέλνει σήμερα τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης νομιμοποιείται να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις γιατί η παράνομη επίσκεψη του Τσαβούσογλου χαλάει το κλίμα των διαπραγματεύσεων;

Μέρα με τη μέρα κλιμακώνονται οι προκλήσεις από τους Τούρκους και η επίσκεψη Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα ίσως αποδειχθεί προπομπός περαιτέρω κλιμάκωσης της αδιαλλαξίας στην ουσία του Κυπριακού.

“Η πρόσφατη κρίση έχει φανερώσει πλέον πέραν πάσης αμφιβολίας, το πραγματικό πρόσωπο του Ακιντζί.

“Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε τις συνεχείς προκλήσεις Ακιντζί και Τουρκίας, που έχουν στόχο να επιρρίψουν στους Ελληνοκύπριους τις ευθύνες για τη διακοπή των συνομιλιών”, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/02/2017 12:01

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: