Οι σύμμαχοι (στο Κυπριακό) ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ τσακώνονται για Ένωση, Γριβισμό και ΕΟΚΑ Β’!




Σε υψηλούς τόνους συνεχίζονται οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, με αφορμή την απόφαση της Βουλής να γίνεται υπόμνηση στα σχολεία για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος και τις αντιδράσεις που πυροδότησε στα κατεχόμενα.

Σε γραπτή δήλωση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου, απέρριψε επικριτικές δηλώσεις που ανέφεραν ότι η πρόταση νόμου που κατέθεσε χθες το κόμμα, σύμφωνα με την οποία η αρμοδιότητα για τα θέματα εορτασμών στα σχολεία ανήκει στο υπουργείο Παιδείας, ήταν αποτέλεσμα υποδείξεων οποιουδήποτε και χαρακτήρισε απαράδεκτους του υπαινιγμούς του Προέδρου του ΔΗΚΟ.«Πρόκειται για πρόταση λογικής, γιατί δεν πρέπει να μπαίνουν κομματικού χαρακτήρα τοποθετήσεις στο πρόγραμμα των σχολείων», ανέφερε.

‘Εστρεψε παράλληλα τα πυρά του στο Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ με αφορμή τη δήλωση του περί πολιτικής σχιζοφρένειας, σε σχέση με την απόφαση της βουλής για το ενωτικό δημοψήφισμα και έκανε λόγο για υποκρισία.Επιβάλλεται, είπε, να σταματήσουν κάποιες πολιτικές δυνάμεις να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν αυτή την αχρείαστη τρικυμία σε ένα ποτήρι νερό και να αποδείξουν ότι το κίνητρο τους δεν είναι οι προεδρικές εκλογές. Ο κ. Προδρόμου επισήμανε ότι το ΑΚΕΛ αντέδρασε στη ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή πριν ακόμη μιλήσει ο Ακιντζί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, απέρριψε τις επικρίσεις ότι την αντίδραση στην τουρκοκυπριακή κοινότητα προκάλεσε η τοποθέτηση του ΑΚΕΛ, λέγοντας ότι πριν ακόμα τοποθετηθεί το κόμμα, υπήρχαν έντονες αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο κ. Λουκαΐδης απέδωσε στο ΔΗΣΥ μικροκομματικές σκοπιμότητες, ενόψει εκλογών και πρόσθεσε πως η ψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ, των νοσταλγών της ‘Ενωσης, της ΕΟΚΑ Β και του Γριβισμού, όπως είπε, ήταν λανθασμένη ενέργεια και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε να είχε διαφοροποιήσει τη θέση του. Επίσης, ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα μελετήσει την πρόταση του ΔΗΣΥ για μεταφορά της αρμοδιότητας για τον εορτασμό επετείων στο Υπουργείο Παιδείας, προσθέτοντας ότι επιθυμία του κόμματος είναι να διευκολύνει την επαναφορά στις ράγες της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού.

18/02/2017 15:03
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου
Λευκωσία, Cyprus

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: