Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για το Κυπριακό, τα κύματα μεταναστών που φθάνουν στην Κύπρο, ο τομέας της υγείας και η δήλωση του Υπουργού ότι οι νοσηλευτές δεν θα ενταχθούν στην κλίμακα Α8, οι κλοπές χιλιάδων ευρώ από δημόσια κτήρια, καθώς και το μπλόκο του ΥΠΕΣ στις αναπτύξεις στην ύπαιθρο όπου υπάρχει σχέδιο αναδασμού, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο Τύπος σήμερα.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Εξελίξεις από Απρίλιο” γράφει ότι για μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία που θα διεξαχθεί αρχές Απριλίου μετατίθενται, όπως όλα δείχνουν, οι όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό και ότι ο Πρόεδρος δήλωσε πως στόχος είναι όπως ο διάλογος παραμείνει ζωντανός μέχρι το δημοψήφισμα. Η εφημερίδα γράφει σε άλλο της θέμα ότι 52χρονος σε οίκο ευγηρίας κάηκε ζωντανός και ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτός έθεσε την πυρκαγιά και ότι αντιμετώπιζε ψυχικές διαταραχές. Αναφέρει ακόμη ότι οι πτωχεύσαντες που αποκαταστάθηκαν από την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας ξεπερνούν τους 8600.

“Η Σημερινή” υπό τον τίτλο “Συγκρατημένος δηλώνει τώρα ο Πρόεδρος” γράφει ότι για νέα δεδομένα και νέες προϋποθέσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που αφορούν `δυστυχώς τρίτους και όχι τα δικαιώματα των πολιτών αυτής της χώρας` έκανε λόγο χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος δήλωσε και ιδιαίτερα συγκρατημένος στο Κυπριακό. Αλλού, γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλο κύμα μεταναστών στην Κύπρο πίσω από το οποίο βρίσκεται γνωστός Τούρκος σεσημασμένος διακινητής. Αναφέρει ακόμη ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Σωσίβιο για τη διαδικασία” γράφει ότι συντήρηση της διαδικασίας των συνομιλιών επιδιώκεται μέσα από τη νέα διάσκεψη στην οποία για δικούς τους λόγους, συμφώνησαν οι δύο ηγέτες στην Κύπρο. Γράφει ακόμη ότι προμηνύονται άγριες συγκρούσεις στην Υγεία αφού ο Υπουργός είπε ξεκάθαρα `όχι` στην ένταξη των νοσηλευτών στις επιστημονικές πυραμίδες του Δημοσίου. Σε άλλο της θέμα αναφέρεται σε κλοπές χιλιάδων ευρώ από δημόσια κτήρια και γράφει ότι εξαφανίστηκαν μετρητά και αντικείμενα και καταγγέλθηκαν 168 υποθέσεις σε ένα χρόνο.

Η “Χαραυγή” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Μπλόκο Χάσικου” γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών Σ. Χάσικος μπλόκαρε τις αναπτύξεις σε όλες τις περιοχές της υπαίθρου όπου έχει εφαρμοστεί σχέδιο αναδασμού και ότι η εξέλιξη προκάλεσε έντονη αναστάτωση στα Κοιν. Συμβούλια, αφού υπάρχουν κοινότητες όπου πέραν του 80% της γης γύρω από τις κατοικημένες περιοχές είναι από αναδασμό. Αναφέρει ακόμη ότι Ε/κ και Τ/κ φώναξαν από το πιο ψηλό βουνό, για ειρήνη και επανένωση στην εκδρομή της ΕΔΟΝ στο Τρόοδος. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι νέα συνάντηση θα έχουν οι δύο ηγέτες Αναστασιάδης-Ακιντζί εντός της εβδομάδας.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/02/2017 07:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: