Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής από τo Μέγαρο Μουσικής και το Animasyros




Διεθνή διαγωνισμό πρωτότυπης σύνθεσης για μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, προκηρύσσουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Animasyros -Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Οι δυο φορείς συνεργάζονται για πρώτη φορά, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σύνδεση εικόνας και μουσικής, με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να συνθέσουν πρωτότυπη μουσική για τη βραβευμένη ταινία animation της Ελληνίδας δημιουργού Ειρήνης Βιανέλλη, «Το φύλλο της λεύκας» (οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά το φιλμ). H ταινία είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη και αγγίζει με τρόπο ουσιαστικό και ευαίσθητο το θέμα των προσφύγων και ιδιαίτερα όλων όσοι πάλεψαν με τα νερά της Μεσογείου.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 19 Απριλίου, ενώ στις 17 Μαΐου θα γίνουν οι τελικές προβολές και βραβεύσεις στην Αίθουσα Banquet. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο Vasco Hexel (Royal College of Music, Λονδίνο), ο Γάλλος συνθέτης, ειδικευμένος σε μουσική animation, Pierre Caillet και, από την Ελλάδα, οι συνθέτες Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πλατύραχος και Δημήτρης Μαραγκόπουλος, καθώς και η διευθύντρια του Φεστιβάλ Animasyros, Μαρία Ανεστοπούλου.

Θα απονεμηθούν τρία βραβεία, τα οποία θα συνοδευτούν από χρηματικά έπαθλα, αξίας 800 ευρώ το πρώτο, 600 ευρώ το δεύτερο και 400 ευρώ το τρίτο.

Αναλυτικά οι γενικοί και ειδικοί όροι του διαγωνισμού κινηματογραφικής μουσικής.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: